Шест фланелки, носени от Лионел Меси по пътя на Аржентина

...
Шест фланелки, носени от Лионел Меси по пътя на Аржентина
Коментари Харесай

Продадохда комплект с фланелки, носени от Лео Меси по време на Мондиала в Катар 2020, за 7.8 млн. долара

Шест фланелки, носени от Лионел Меси по пътя на Аржентина към триумфа на международното състезание по футбол през 2022-а година, бяха продадени за 7.8 милиона $ на търг в Ню Йорк, Съединени американски щати.

Аукционната къща Sotheby`s заяви, че цената на комплекта фланелки е подобрила предходния връх за продажба на предмет, обвързван с футболиста, което го направи най-ценния състезателен сувенир, продаден на търг тази година.

Колекцията включваше фланелката, която Меси носи през първото полувреме на финалния дуел против Франция в Катар.

" Тези исторически фланелки са освен осезаемо увещание за един от най-важните моменти в историята на спорта, само че са главно свързани с върховия миг в кариерата на най-титулувания футболист в историята ", разяснява Брам Уочър, началник на отдела за съвременни колекционерски предмети на Sotheby`s.

Фланелка на Майкъл Джордан от първия мач във финала на НБА през 1998 година държи върха за най-висока цена, платена за състезателен сувенир, носен по време на игра, донасяйки 10.1 милиона $ предходната година.

Аукционната къща към този момент не разкрива кой е закупил фланелките на Меси, а част от приходите ще бъдат дарени за щедрост.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР