Шест души, включително трима български граждани, са арестувани в три

...
Шест души, включително трима български граждани, са арестувани в три
Коментари Харесай

Арестуваха българи в Австралия в операция за 51 кг метамфетамини за 51 млн. долара

Шест души, в това число трима български жители, са задържани в три обособени акции против метамфетамин в Западна Австралия, за общо 51,5 кг с хипотетична стойност 51 милиона $ по цени на улицата, оповестяват австралийски медии.

В понеделник, полицейски чиновници ревизират на скенер куфар на 33-годишен мъж от Сидни на летището в Пърт и откриват 20 кг от опиатите, а 31 кг метамфетамини са иззети същия ден в " Дампиер порт " в Пилбара, оповестяват държавното управление и полицията през днешния ден. Полицията открива и 0.5 кг в парцел в " Армадейл " в южната част на Пърт.

Тримата български жители са задържани в " Дампиер порт ". 42-годишна жена, 47-годишен мъж и 39-годишен мъж, са се явили в съда за импорт на комерсиално количество от гранично следено лекарство.

Човекът от Сидни е дошъл в Пърт с подправено име с опиатите, скрити в багажа му, упрекнат е в владеене на метамфетамин за разпространяване.

В Армадейл, с изключение на 527 грама метамфетамин са открити оръжия и повече от 50 000 щатски $ в брой. Наркотиците са открити в скрити отделения в къщата. 41-годишен мъж и 24-годишна жена са упрекнати за владеене на опиати и огнестрелни оръжия.

От средата на 2017 година в Австралия текат следствия за проведен трафик на опиати и проведена незаконна група. Участват профилирани полицейски сили, австралийската федерална полиция, австралийските гранични сили, австралийската комисия за престъпно разузнаване и AUSTRAC.

Полицията твърди, че опиатите са импортирани в северозападната част на страната с товарен транспортен съд и са доставени до брега. Командващият австралийската федерална полиция, Грег Хариган разяснява, че интервенцията е резултат от следствие за проведената престъпност.

За тази финансова година до края на февруари управляващите са конфискували 1,345 тона метамфетамин на стойност 1,3 милиарда $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР