Шест длъжности лица от Агенция Пътна инфраструктура са обвинени за

...
Шест длъжности лица от Агенция Пътна инфраструктура са обвинени за
Коментари Харесай

Инж. Ишев: Забавяне на ремонтите е причина за лошото състояние на тунелите у нас

Шест длъжности лица от Агенция " Пътна инфраструктура " са упрекнати за случая в тунел " Ечемишка ", при който през февруари предходната година почина жена, откакто част от осветлението се срина върху нейния автомобил. Безопасни ли са българските тунели и по какъв начин се поддържат - посетител по тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 беше инж. Ясен Ишев от Научно-техническият съюз по превоза.

Според него, понасянето на отговорност няма да се размине с многото обвинени, защото точно тези длъжностни лица са отговаряли за поддържането на тунелите и е разумно те да дават отговор за случилото се в " Ечемишка ".
Инж. Ясен Ишев: 35 са тунелите в България, от които 11 двойни по автомагистралите с дължина към 6 км. През 2007 година работна група изготви разпоредба за минималните условия за сигурност. В нея беше оказано че до 2014 г. те би трябвало да бъдат приведени по европейски условия и за някои започнаха ремонтни работи, само че заради липса на средства се стигна до забавяне и за жалост се случи този случай.
Експертът е безапелационен, че към този миг " Ечемишка " и " Витиня " са приведени в тези минимални условия и към този момент са в доста положително положение.
Инж. Ясен Ишев: Няма изключително рискови тунели у нас, тези тежки структури в " Ечемишка " и " Витиня " към този момент са отстранени и няма заплаха.
Вижте целия диалог във видеото!
 Повдигнаха обвинявания на шестима чиновници от АПИ за случая в тунел Повдигнаха обвинявания на шестима чиновници от АПИ за случая в тунел "Ечемишка "
Шест длъжности лица от Агенция "Пътна инфраструктура " са упрекнати за случая в тунел "Ечемишка " при който почина жена откакто част от осветлението...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР