Бивш агент от тайните служби разкрива нови подробности за убийството на JFK

...
Шест десетилетия по-късно все още излизат наяве нови подробности за
Коментари Харесай

Шест десетилетия по-късно все още излизат наяве нови подробности за едно от най-внимателно разглежданите събития в американската история: убийството на президента Джон Кенеди.

Пол Ландис, 88-годишен бивш агент от Тайните служби, който е бил свидетел на смъртта на президента отблизо, казва в предстоящи мемоари че е взел куршум от колата, след като г-н Кенеди е бил прострелян, и след това го е оставил на носилката на бившия президент в болницата.

Може да изглежда като минута детайли в случай, който се разпространява от 60-те години на миналия век, но за хора, които са прекарали десетилетия в разглеждане на всяко късче доказателство, разказът на г-н Ландис е важно и неочаквано развитие.

Убийството на JFK: Въпроси, които няма да бъдат изяснени awayОсвободени са хиляди файлове за убийството на JFK

Конспирации за това колко въоръжени мъже са били замесени, кой в ​​крайна сметка е отговорен и колко куршума действително са поразили президента, изобилстват през десетилетията след убийството .

Идеята, че истинските факти по случая се различават от официалната версия, е оригиналната конспиративна теория на съвременна Америка и според някои историци убийството е подтикнало разпадането на нацията доверие в нейното правителство.

В зависимост от това как човек гледа на нея, историята на г-н Ландис или не променя нищо, или всичко.

Гарантирано е, че книгата му The Final Witness ще добави повече разпалване към безкрайната национална мания за убийството.

"Това наистина е най-значимата новина за убийството от 1963 г. насам", каза Джеймс Робеналт, историк и експерт по Кенеди, който работи с г-н Ландис, за да го подготви за публичните му разкрития.

Нови подробности в стар случай

Основните факти за убийството на Кенеди към този момент са добре известни и установени.

На 11 ноември 1963 г. кабриолет, превозващ президента Кенеди, първата дама Джаки Кенеди и губернатора на Тексас Джон Конъли младши и съпругата му, се движи през Dealy Plaza в Далас, когато проехтяха поредица от изстрели.

Г-н Кенеди беше ударен в главата и шията, а г-н Конъли беше улучен в гърба. Властите откараха и двамата в близката болница Parkland Memorial, където Кенеди беше обявен за мъртъв. Губернаторът оцеля.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР