Шест бебета се родиха в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в

...
Шест бебета се родиха в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик в
Коментари Харесай

Шест бебета зарадваха на Бабинден екипа на МБАЛ-Пазарджик

Шест бебета се родиха в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Деня на родилната помощ. От началото на 2022 година в отделението на бял свят са се появили 32 новородени, от които 19 момчета и 13 девойки. 600 са бебетата, родени в МБАЛ-Пазарджик през 2021г. От тях 309 са момченца, а 291 са момиченцата.
Отделението по Акушерство и гинекология означи професионалния си празник със непретенциозно празненство. Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужиха енорийския духовник отец Димитър Христев и отец Стефан Йорданов. В празничния обред „ миене на ръце “ се включи 33-годишната родилка Анета Прокопова, която единствено преди ден роди своята дъщеричка Йоанна. Тя алегорично изми ръцете на началника на АГ отделението доктор Илиян Траянов и старшата акушерка Стефка Танева. В ритуала се включи и операционната акушерка Виолета Петрова, която беше определена за Акушерка на 2021година. Много здраве и още по-големи професионални триумфи и пожела старшата акушерка Стефка Танева. Лесно да се раждат бебетата през 2022г си пожела началникът на отделението доктор Илиян Траянов. „ АГО на МБАЛ-Пазарджик бележи растеж в раждаемостта, което е най-точният аршин за положителната работа и за доверието на пациентите “, означи доктор Траянов. Той пожела на всички работещи в АГО и Неонатологично поделение здраве в фамилиите, тъй като това е най-важното и да не престават да са все по този начин отдадени на работата и специалността, която е доста тежка.
„ Когато се работи със сърце работата освен, че не натоварва, само че и носи доста положителни страсти, които ние всеки ден изпитваме с раждането на нов живот. Бъдете здрави, бъдете благословени и дано тази година да е по-спокойна и по-успешна за всички в цялата болница “, пожела още доктор Илиян Траянов.
Началникът на Неонатологично поделение доктор Здравка Пиронова също поздрави всички сътрудници от двете отделения. Тя благодари и на всички майки, които са избрали да родят своите деца в МБАЛ-Пазарджик. Д-р Пиронова даде обещание да не престават да се грижат с доста любов и все по този начин добре за новородените. Най-малкото бебе родено и избавено от екипите на двете отделения е Исус, който се ражда на 6 октомври 2021г. в 26-та гестационна седмица и тежи при раждането си едвам 850 гр. За него в Неонатологично поделение се борят в продължение на 2 месеца.
Изпълнителният шеф на МБАЛ-Пазарджик доктор Красимир Темнилов дефинира 21 януари като ден на новия живот. Той акцентира, че резултатите на Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологично поделение приказват за това, че регионалната болница в Пазарджик заема водещо място освен в област Пазарджик, само че и в страната. „ Стараем се да закупуваме все по-нова инсталация и привличаме нови експерти. Благодаря Ви за вашата работа. Пожелавам Ви повече здрави бебета. Бъдете здрави и амбициозни и продължавайте да носите наслада на доста фамилии “, сподели в приветствието си доктор Темнилов.
Кметът Тодор Попов, който беше посетител на тържеството съобщи, че желае да засвидетелства своето почитание към всички, които работят в двете отделения.
„ Вие сте хората, които с труда си вършиме едно от най-важните неща да помагате в божието чудо-даването на живот. Да си пожелаем тази година всички провокации, свързани със болести и заболявания да отшумят. Пожелавам Ви да се радвате на живота, да сте здрави и да бъдем малко по-добри всеки ден, освен на празниците. Постигнатите от вас резултати са мотив за горделивост “, добави кметът Тодор Попов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР