Шест автобуса с екскурзианти, които се връщали от Румъния, прекараха

...
Шест автобуса с екскурзианти, които се връщали от Румъния, прекараха
Коментари Харесай

Тир блокира пътя Русе-Велико Търново, шест автобуса с пътници прекараха нощта в капан

Шест рейса с екскурзианти, които се прибирали от Румъния, прекараха блокирани повече от седем часа сред великотърновските села Самоводене и Поликраище. Автобусите попаднаха в дълга колона от чакащи тирове, само че бяха пропуснати тази заран към 7,30 часа. Във Великотърновско пътищата към този момент са проходими, само че 30 селища са без ток и не стопират сигналите за аварирали тирове и коли.

Около 23 часа нощес ТИР аварира край великотърновското село Самоводене, на основен път Русе- Велико Търново и провокира километрично запушване.

„ В резултат на изобилния снеговалеж, имало снегонавявания, и блокирал техниката, оттова насетне обстановката почнала да се усложнява, защото се натрупват още тежкотоварни коли, оттова е имало 6 ли 7 пътнически рейса – посока Русе, в които са пътували екскурзианти и тази заран, в 4 сутринта, бяха изнервени, че са пренощували в доста голям интервал и пожелаха среща с мен, бяха в неприятно въодушевление. Две от дамите ги качих при мен да им покажа, че в случай че бъдат позволени на тази територия, ги чака същото блокиране! Дойдоха дамите, видяха, казаха- разбираме ви, ще изчакаме и след 20 минути бяха пропуснати “, сподели инж. Венцислав Ангелов, шеф на ОПУ – Велико Търново

Този сектор продължава да е с километрични колони от тирове и до този миг. Шофьори на тирове чакат повече от 12 часа.

„ Ами 12 часа сме тук и не сме мръднали, нито служители на реда да ни кажат какво става “, оплаква се водач на тир.

„ Няма минаване и това е! Имаше преспи, почистиха ги, кво ги правиха- аз отсам не мога да видя добре де...Почистваха, в този момент сякаш ще ни пускат, само че по кое време ще бъде...не знаем “, добавя негов сътрудник.

Село Самоводене е без ток от събота.

„ Тъй като нямаме ток, телефон, накъсаха се кабелите на интернет доставчиците..Големият магазин на селото- там е с генератор, имаме доста слаб сигнал на мобилните кафези, само че нямаме акумулатори за телефоните “, споделя Валентин Къндев, кмет на Самоводене.

Във Великотърновско пътищата са проходими, само че не стопират сигналите за аварирали автомобили.

„ Имаше доста сигнали, на доста места сме вадили коли за последните 48 часа..колона от тирове, които се пропущат поетапно по тази причина има запушване до пътния възел във Велико Търново. Все по-малко са селищата без ток, само че към момента остават над 30 “, заключи Ивайло Здравков, регионален шеф на Велико Търново.

В четири от общините във Великотърновско днешният ден е неучебен, спешни екипите не престават да разчистват паднали дървета в обитаемоте места и по пътните артерии. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР