Шест арменски войници са били взети в плен от азербайджанските

...
Шест арменски войници са били взети в плен от азербайджанските
Коментари Харесай

Азербайджан плени шестима арменски войници

Шест арменски бойци са били взети в плен от азербайджанските въоръжени сили по време на инженерни действия, които са провеждали в граничната зона на Гегаркунска област. Информацията беше обявена от азербайджанското министерство на защитата, а след това бе доказана и от пресслужбата на арменското военно ведомство, съобщи ТАСС.
Случаят се е разиграл рано тази заран и Ереван поставя всички нужни старания да си върне пленените военнослужещи, се споделя в известието.
 Армения с обвинявания към Азербайджан за военни закононарушения Армения с обвинявания към Азербайджан за военни закононарушения
Армения упрекна Азербайджан в осъществяване на военни закононарушения по време на спора им предходната година поради региона Нагорни Карабах...
Според версията на Баку военнослужещите се пробвали да пресекат границата сред двете страни. Тази заран е засечено и концентриране на няколко единици бойна техника на Армения, в това число танкове.
Ситуацията на границата сред Армения и Азербайджан в регионите Гегаркуник и Сюник остава напрегната от 12 май, когато министерството на защитата на Армения заяви, че азербайджански въоръжени сили се пробвали да „ поправят границата ” в един от граничните региони в Сюникска област.
След подхванатите от арменските подразделения ограничения азербайджанските военни прекратиха дейностите там и започнаха договаряния по урегулиране на обстановката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР