Шенгенското пространство ще стане още по-силно с присъединяването на България

...
Шенгенското пространство ще стане още по-силно с присъединяването на България
Коментари Харесай

Хърватският вътрешен министър: Шенгенското пространство ще стане още по-силно с България и Румъния

Шенгенското пространство ще стане още по-силно с присъединението на България и Румъния, съобщи вътрешният министър на Хърватия Давор Божинович пред организация Хина.

По думите му двете страни са " създали забележителна крачка " напред с решението за присъединението им към Шенген с въздушните и водните граници от март.

" Хърватия се застъпваше за тяхното присъединение от самото начало и ще продължи да взе участие в дебатите по отношение на датата на унищожаване на контрола по вътрешните сухопътни граници ", сподели Божинович.

Министърът уточни в това време, че присъединението на Хърватия към Шенгенското пространство е довело до промени в работата на полицията, която по думите му се оправя с всички провокации " повече от сполучливо ".

Той заяви, че през миналата 2023 година, в която Хърватия стана част от Шенген, нейната полиция е счупила връх, като е арестувала над 1850 трафиканти на хора, " което е с над 90 на 100 повече спрямо предходната година ".

По думите му хърватските жители, както и задграничните туристи, са могли най-добре да усетят изгодите от участието на Хърватия в общото европейско пространство без граници по време на миналогодишните великденски празници и летния туристически сезон, защото през тези интервали не е имало тапи на границата, за разлика от предходни години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР