Шенай Хюсеин губи съпруга си и син в трагедията от

...
Шенай Хюсеин губи съпруга си и син в трагедията от
Коментари Харесай

Жители на Хитрино: Освен машинистите, къде са другите виновни

Шенай Хюсеин губи брачна половинка си и наследник в нещастието от 10 декември 2016 година. И през днешния ден обаче не е задоволена от окончателното правосъдно решение, което осъжда машинистите на товарната влакова комбинация поради това, че са управлявали с превишена скорост, което съгласно експертизите е довело до съдбовния случай.

 

„ Не е задоволително машинистите, че влизат в пандиза. Къде са другите отговорни, цялата истина не е ясна дотук. Защо съдът спря делата за обезщетение, за какво към момента чакаме обезщетение от съда, нямат и дребното опрощение, доста години се минаха, към момента ще чакаме ли “, пита тя.

 

Делата по исковете на десетките потърпевши и околните на седемте починали, които са за към 10 млн. лв., бяха прекъснати до привършване на наказателния развой и в този момент се чака тяхното обновяване, заяви оже БТВ.

 

След случая, станал в самия център на Хитрино, железопътната инфраструктура бе напълно ремонтирана, включително и жп прелеза, където се бяха преобърнали вагоните – цистерни.

 

„ Влаковете си вървят обикновено, възвърнаха доста бързо придвижването, дори и в този момент всичко си е обикновено, гарата, коловозите, стрелките, вървят си влаковете “, изясни началник придвижване на гара Хитрино Ахмед Велиев.

 

Самото Хитрино също е възобновено, с напълно нова улична инфраструктура, ремонтирани и издигнати къщи, на мястото на разрушените и актуализирани публични здания.

 

Краят на наказателния развой напълно не е и края на правосъдните саги към нещастието, тъй като в този момент за доста от жителите на Хитрино следва и правосъдна борба за поисканите от тях компенсации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР