Схемата на кацане на “Хакуто-Р. Image credit : ispace Днес

...
Схемата на кацане на “Хакуто-Р. Image credit : ispace Днес
Коментари Харесай

Днес Хакуто-Р ще кацне на Луната с европейски ракетни двигатели

Схемата на кацане на “Хакуто-Р ”. Image credit: ispace

Днес след 18:00 ч. частната задача “Хакуто-Р ” ще кацне на Луната. Малцина обаче знаят, че галактическият уред е издигнат и изпитан в оборудванията на Арианагруп в Ламполдхаузен, Германия. “Хакуто-Р ” има и горивна система, създадена от Арианагруп. Днешното кацане на Луната ще е първото в историята, което ще се реализира с европейски мотори и технологии!

Фирмата айспейс, която е оператор и притежател на “Хакуто-Р ”, е почнала своето начало в Япония. Центърът на ръководство също е в Япония. Но “Хакуто-Р ” не е чисто японска задача, а има необятно интернационално присъединяване. Изстрелването е осъществено през декември с ракета на СпейсЕкс “Фалкън 9 ”. Основната камера на спускаемата задача е създадена от канадската компания Canadensys. На борда пътуват луноходи, създадени от Обединените арабски емирства и Японската галактическа организация, за които писах по-рано през днешния ден.

Европа има доста сериозен принос за реализирането на днешното кацане. За радиокомуникацията със Земята задачата ще разчита на антените за далечна взаимозависимост на Европейската галактическа организация (ЕКА), ситуирани във Френска Гвиана, Австралия, Аржентина и Англия.

Европейската компания Арианагруп е произвела за “Хакуто-Р ” две самостоятелни една от друга горивни системи. Едната е Основната горивна система (екипирана с така наречен “апогеен мотор ” и двугоривни тръстери). Другата е Реакционна система за ръководство с хидразинови тръстери. Компонентите и на двете системи (клапани, горивопроводи и приспособления) са европейско произвеждане.

Източници: Арианагруп, Гюнтер спейс пейдж

Живото лъчение ще стартира на този линк:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР