Shell Petroleum NV, дъщерно дружество на Shell plc, постигна споразумение

...
Shell Petroleum NV, дъщерно дружество на Shell plc, постигна споразумение
Коментари Харесай

Shell купува най-големия европейски производител на RNG

Shell Petroleum NV, дъщерно сдружение на Shell plc, реализира съглашение за придобиване на 100% от Nature Energy за близо 2 милиарда $ (1.9 милиарда евро). В момента притежатели на „ зелената “ компания са Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners и Sampension.

Базирана в Дания, Nature Energy е производител на възобновим природен газ (RNG) от селскостопански, промишлени и битови боклуци.

След завършването на договорката Shell ще бъде притежател на най-големия производител на RNG в Европа, неговото портфолио от работещи съоръжения, генериращи парични средства, свързаната с тях доставка на първични материали и инфраструктура, набор от планове за напредък и ноу-хау в проектирането, построяването и употребата на новаторска и диференцирана технология за произвеждане на RNG.

Това придобиване в допълнение ще усили способността на Shell да работи с откритата си потребителска база в голям брой браншове, с цел да форсира прехода си към нулеви чисти излъчвания. То също по този начин ще поддържа упоритостта на Shell да развие рентабилно производството на нисковъглеродни горива.

Конкурентоспособността на Shell в региона на горивата с ниски въглеродни излъчвания произтича от опциите по цялата верига на цената, съчетавайки организация за търговия и доставка от международна класа с достъп до диференцирани технологии и индустриални активи “, сподели Хуиберт Вигевено, шеф надолу по веригата на Shell.

„ Придобиването на Nature Energy ще добави европейска индустриална платформа и опция за напредък към съществуващите RNG планове на Shell в Съединените щати. Ние ще използваме това придобиване, с цел да изградим интегрирана RNG стойностна верига в световен мащаб, във време, когато политиките за енергиен преход и желанията на клиентите алармират за мощен напредък на търсенето през идващите години. “

Транзакцията предстои на регулаторни утвърждения и се чака да завърши през първото тримесечие на 2023 година Nature Energy генерира пари и се чака придобиването както да усили приходите на Shell след завършването му, по този начин и да обезпечи двуцифрена възвръщаемост.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинShell зелен природен газ RNG европейски производител Nature Energy Shell Petroleum ПоследниНай-четениБюджет и финанси 112 Фед попари очакванията за скорошно понижаване на лихвите Компании 48 Shell купува най-големия европейски производител на RNG Туризъм 180 Банско пуска кабинковия въжен превоз за осми декември Бюджет и финанси 816 Русия се хвали със постоянна финансова система макар глобите Компании 8180 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Накратко 6198 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Компании 5274 Rolls-Royce сполучливо тества водороден мотор Индустрии 4841 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР