Шефовете на транспортните фирми, които обслужват 29 автобусни линии в

...
Шефовете на транспортните фирми, които обслужват 29 автобусни линии в
Коментари Харесай

Ад очаква учениците след 15 септември, има глад за…

Шефовете на транспортните компании, които обслужват 29 автобусни линии в Пловдив, желаят да се запазят летните написания и след началото на образователната година.

Според решението на Общинския съвет, гласувано през май, от 15 септември по градските направления би трябвало да се движат 228 рейса вместо 193, одобрени за интервала от 1 юли до 14 септември.

Всички превозвачи още през август категорично са предизвестени от Община Пловдив да имат подготвеност да осигурят  повече рейсове и прецизно да съблюдават разписанията.

Автобуси

„ Транспортните компании оферират летните написания със 193 рейса да си останат в действие. Не поддържам тяхното искане и съм изпратил моето мнение до кмета. Разписанията се признати от Общинския съвет и ние не можем да отменим това решение ”, сподели за „ Марица ” шефът на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза ” Георги Стоилов.

Превозвачите  твърдят, че нямат задоволително водачи и това е най-големият проблем. Вторият е мощно натоварения трафик.

Според данните на Оперативна програма „ ОКТ ”  и в този момент разписанията се нарушават, като дневно на линиите липсват по 10 – 15 рейса. Единственият транспортьор, който извършва курсовете съвсем на 100 %, е Петко Ангелов на „ Автобусни транспорти ” и „ Меритранс ”, показват от предприятието.

„ И при нас има проблем с дефицит на водачи, въпреки че ще се оправим. Трябва да осигурим в допълнение 10 рейса и ги имаме, единствено че няма водачи.  Но в случай че всички компании покриват линиите, 193 рейса ще бъдат изцяло задоволителни и през новата образователна година ”, разяснява Петко Ангелов.

Глад за…

„ Има заплашителен апетит за водачи. Ние не можем даже да създадем забележка, камо ли да наложим наказване, в случай че лидерът е нарушил разписанието или се е държал жестоко с пасажери. Веднага дава отговор: „ Напускам “. Сутрин звъни и споделя, че му е неприятно. Ако откажеш отпуск, взимат болнични. Станахме прислужници “, разказа обстановката шефът на „ Автотранс 2000 “ инж. Димитър Чолаков.

И той е безапелационен, че броят на рейсовете не би трябвало да се усилва, тъй като така и така в Пловдив има огромни тапи. „ Уличните поправки също водят до неспазване на написания. Преди рейс № 15 минаваше непосредствено около търговиите на Брезовско шосе, в този момент обикаля по Карловския надлез и „ Ален Мак “. Затворен е и бул. „ Дунав “. Това са 8 км. повече в двете направления “, добави още Чолаков.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР