Шефовете на отделенията във врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“ преди

...
Шефовете на отделенията във врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“ преди
Коментари Харесай

​Мрачните дни са близо! Лекарите и сестрите от врачанската болница се готвят масово да напуснат /снимки и видео/

Шефовете на отделенията във врачанската многопрофилна болница „ Христо Ботев “ преди минути взеха решение всеки от личния състав да си подаде заявката за овакантяване. Колективното предупреждение ще бъде готово до 12 часа в четвъртък, а в петък медиците и личният състав на регионалната болница към този момент ще са в развой на овакантяване.
Причините за решението на хората в бели престилки са две – нередовното погашение на трудовите им хонорари и неналичието на главните лекарства, с които работят.
По закон лекарите имат право да изоставен неотложно болничното заведение, без предизввестие, само че те дават гратисен интервал на страната да избави окръжната амбулатория, която стопанисва повече от 70% от нея. Не всички обаче са толкоз толерантни. Вчера трима медици са напуснали работните си места, като до края на днешния ден има възможност още някой да ги последва. Оказва се, че дадените им 25% от заплатите им за последния месец несъмнено не стигат за естествен метод на живот и погасяване на персонални сметки.
По време на срещата на медиците стана ясно, че министърът на опазването на здравето е разпоредил да им бъде изплатен задатък за месеца в цялостен размер. Отпуснатите пари обаче по никакъв метод не успокоиха пристрастеностите в залата, тъй като казусът с неналичието на съществени животоспасяващи консумативи е даже по-голям от безпаричието. Лекарите разясниха, че точно неналичието на лекарства и консумативи ги изправя пред сложните решения.
Какво още бе разисквано на срещата на врачанските лекари можете да видите във видеото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР