Шефовете на италианския футбол обмислят още една идея за подновяването

...
Шефовете на италианския футбол обмислят още една идея за подновяването
Коментари Харесай

В Италия намериха решение, което се харесва на всички

Шефовете на италианския футбол обмислят още една концепция за подновяването на сезона. По информация на La Repubblica проектът включва първите мачове след свалянето на карантината да не се са от Серия " А ", а от шампионата за Купата на Италия. Той е на стадий полуфинали, като първите срещи от тях към този момент се изиграха. В тях Милан и Ювентус направиха 1:1 на " Сан Сиро ", а Наполи се наложи с 1:0 като посетител на Интер.

Идеята футболът да се завърне точно с реваншите от шампионата за националната купа е срещнала положителна реакция от всички страни. Това ще даде повече време за подготовка на тимовете, които към този момент не вземат участие в шампионата. Освен това, мачовете от Купата на Италия се излъчват по държавната телевизия RAI, а не по платените канали, които държат правата за Серия " А ".

Шефовете на федерацията имат два разновидността за финала - или той да се изиграе на " Олимпико " в Рим, или да бъде плануван за лятото.

Ръководството на италианската федерация възнамерява тимовете да стартират да упражняват на 4 май. Преди това всички футболисти би трябвало да бъдат тествани за ковид.

Президентът на федерацията Габриеле Гравина е безапелационен, че шампионата би трябвало да завърши, без значение по кое време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР