Шефът на Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че потвърдените случаи

...
Шефът на Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че потвърдените случаи
Коментари Харесай

СЗО: Коронавирусът извън Китай може би е само „върхът на айсберга”

Шефът на Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че доказаните случаи на ковид от човек на човек, които в никакъв случай не са пътували до Китай, може би са " върхът на айсберга ", написа " Гардиън ".

Тедрос Адханом Гебрейесус насочи предизвестието, до момента в който Китай се пробва да се върне към естествения темп. Днес хората се върнаха на работа след удължената почивка към Лунната нова година.

" Има някои образци на разпространяване на 2019nCoV (коронавируса) от хора, които не са пътували до Китай ", написа Тедрос Адханом Гебрейесус в " Туитър ", написа News.bg.

" Засичането на дребен брой случаи може би демонстрира за по-широко разпространяване в други страни, в резюме - ние може би виждаме единствено върха на айсберга ", добави той.

Днес членове на " интернационална експертна задача " от СЗО отпътуваха за Китай, с цел да оказват помощ за съгласуване на отговора против рецесията, която засегна повече от 40 000 души и умъртви минимум 908 души. В неделя Китай записва най-високия брой умряли за ден, откогато беше засечен първият случай през декември. Вчера са умряли 97 души. Повече от 3000 нови случая са регистрирани през последните 24 часа. Така общият брой на инфектираните доближи 40 171 души. Извън Китай има повече от 350 болни на близо 30 места. Освен в Китай има един умрял в Хонконг и един във Филипините.

В Китай хората започнаха да се връщат по работните си места, откакто държавното управление отстрани някои ограничавания за работа и пътешестване. В Пекин пътищата са по-натоварени спрямо последните седмици, само че влаковете не са претъпкани както при нормални условия. Много компании желаеха от чиновниците си да работят от у дома.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР