Шефът на СДВР Ивайло Иванов. Снимка: БГНЕС Синът на убития

...
Шефът на СДВР Ивайло Иванов. Снимка: БГНЕС Синът на убития
Коментари Харесай

Синът на жертвата е обвинен за убийството в столичния кв. Павлово


Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов. Снимка: БГНЕС

Синът на убития в петък в дома му в столичния кв. " Павлово " 51-годишен мъж е арестуван и упрекнат като причинител на закононарушението, оповестиха в понеделник ръководителите на Столична дирекция на вътрешните работи и Софйската градска прокуратура – Ивайло Иванов и Емилия Русинова.

24-годишният мъж е направил цялостни признания, като проверяващите са работили с него в продължение на 24 часа без спиране, посочи шефът на столичната полиция.

Първоначално той се е опитал да построи защитна версия, с която да заблуди служителите на реда, само че най-после признал виновността си. Впоследствие арестуваният е взел участие и в следствен опит, при който завел и посочил на проверяващите къде тъкмо в Боянската река е изхвърлил облеклата, с които е направил убийството.

По думите на Иванов арестуваният авансово е възнамерявал закононарушението и то не е плод на някаква моментна страст. За задачата синът на жертвата взел със себе си нож от жилището си в Мало Бучино, както и аварийни облекла, които да облече след убийството.

Непосредствено преди да го извърши младият мъж бил с другари, пред които декларирал, че има такова желание. Никой от тях обаче не приел думите му съществено. Един от приятелите му даже го закарал до региона, в който живеел татко му, само че съгласно шефа на Столична дирекция на вътрешните работи има възможност той изобщо да не е знаел къде отиват. При самото ликвидиране синът е работил самичък, безапелационен беше Иванов.

Той отхвърли да назове името му, само че по неофициална информация става въпрос за Севелин Николов. Баща му, който бе неведнъж наръган с нож в нощта против събота, пък е Жоро Николов.

Засега главната версия е, че синът е решил да убие татко си поради насъбрана през годините ненавист към него. Жоро Николов е разведен с майката на обвинения, само че проверяващите имат данни, че в предишното е посягал и на двамата. Тази версия обаче би трябвало да бъде тествана в допълнение, добави Иванов.

Обвиненият Севелин Николов е признал още пред проверяващите, че редовно употребявал опиати. Според показанията на негови другари вечерта преди убийството той пушил марихуана и взел амфетамини. Все още не е подготвена експертизата, назначена, с цел да откри тъкмо какво е използвал обвиненият.

Убитият Жоро Николов е наследник на Василка Николова, шеф на гимназията " Езиков свят ", в която учеше Йоан Матев – единственият обвинен за убийството на малолетния Георги Игнатов, осъществено на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР