Шефът на РЗИ в София Данчо Пенчев издаде нова заповед,

...
Шефът на РЗИ в София Данчо Пенчев издаде нова заповед,
Коментари Харесай

НОВА ЗАПОВЕД: РЗИ - София спира плановите операции от сряда

Шефът на РЗИ в София Данчо Пенчев издаде нова заповед, която стопира плановите интервенции на територията на София, считано от 12.01.2022 година

Преустановява се провеждането на планов банкет и планова оперативна
активност във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове на територията на София-град, като се изключи дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана
репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Забраняват се визитите на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията София-град, като се изключи свижданията на пациенти в терминален стадии. Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на контролната им активност.

Временните противоепидемични ограничения, избрани с актуалната заповед, ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на София-град, се споделя в заповедта.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР