Шефът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин е заявил пред

...
Шефът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин е заявил пред
Коментари Харесай

Кремъл със закани към САЩ: Украйна ще бъде вашият втори Виетнам

Шефът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин е декларирал пред Съединени американски щати, че западната поддръжка за Украйна ще трансформира спора във " втори Виетнам ", преследващ Вашингтон за години напред, съобщи Ройтерс.

Путин изпрати войски в Украйна при започване на предходната година, предизвиквайки война, която умъртви и рани стотици хиляди и докара до най-голямата борба сред Русия и Запада от шест десетилетия.

" Украйна ще се трансформира в " черна дупка ", поглъщаща от ден на ден запаси и хора. (...) В последна сметка Съединени американски щати рискуват да основат " втори Виетнам " за себе си и всяка нова американска администрация ще би трябвало да се опита да се оправи с него ", декларира Наришкин в публикация на списанието на СВР " The Intelligence Operative "..

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че директна борба сред НАТО и Русия може да провокира Трета международна война и неведнъж изключи изпращането на американски бойци в Украйна. Но той безусловно безотказно се е заел да оказва военна и друга помощ на Киев, изтъквайки, че в случай че Путин завоюва войната в Украйна, той няма да спре до такава степен.

Байдън прикани републиканците в сряда за ново вливане на военна помощ за Украйна.

" Ако Путин вземе Украйна, той няма да спре дотук ", сподели Байдън и предвижда, че Путин ще продължи да нападна съдружник в НАТО.

След това, добави Байдън, " ще имаме нещо, което не търсим и което нямаме през днешния ден: американски войски, които се бият с съветски войски ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР