Шефът на руското външно разузнаване каза днес на САЩ, че

...
Шефът на руското външно разузнаване каза днес на САЩ, че
Коментари Харесай

Наришкин към САЩ: Конфликтът в Украйна ще се превърне за вас във втори Виетнам

Шефът на съветското външно разузнаване сподели през днешния ден на Съединени американски щати, че поддръжката за Украйна от страна на Запада ще трансформира спора във " втори Виетнам ", който ще преследва Вашингтон с години, съобщи Ройтерс.

Путин изпрати при започване на предходната година войски в Украйна и стартира война, при която ранените и убитите към този момент са стотици хиляди. Конфликтът докара до най-голямата борба сред Русия и Запада от шест десетилетия насам. Западът даде на Украйна повече от 246 милиарда $ военна и филантропична помощ, само че украинското контранастъпление се провали и Русия резервира контрола си над съвсем една пета от украинската територия, отбелязва Ройтерс.

" Украйна ще се трансформира в черна дупка, която ще гълтам още и още запаси и хора ", сподели Сергей Наришкин в публикация, оповестена във ведомственото издание на ръководената от него Служба за външно разузнаване на Руската федерация.

" В последна сметка Съединени американски щати рискуват да основат втори Виетнам за себе си и всяка последваща американска администрация ще би трябвало да се пробва да се пребори с това ", сподели той.

Американският президент Джо Байдън предизвести, че директен конфликт сред НАТО и Русия може да провокира Трета международна война и неведнъж изключи изпращането на американски бойци в Украйна.

Войната във Виетнам на процедура е спор сред Източния блок и Запада, воден по време на Студената война, в който Съединени американски щати, дружно със силите на Южен Виетнам, се борят против Севера, подсилен от комунистическите сили на Китай и Съветския съюз. Войната, в която са убити милиони хора, завършва през 1975 година с победа за Северен Виетнам и проваляне за Съединени американски щати, които губят повече от 58 000 бойци, а в Америка набира известност мощно антивоенно придвижване.

Байдън се обърна през вчерашния ден към републиканците за нова военна помощ за Украйна.

" Ако Путин превземе Украйна, няма да спре там ", сподели Байдън, прогнозирайки, че съветският президент ще нападна съдружник от НАТО. Американският водач добави, че тогава " ще получим нещо, което не желаеме и което сега нямаме: Американски войски против съветски войски ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР