Шефът на Руския олимпийски комитет обвини Международния олимпийски комитет, че

...
Шефът на Руския олимпийски комитет обвини Международния олимпийски комитет, че
Коментари Харесай

Шефът на Руския олимпийски комитет обвини МОК, че е на страната на Украйна

Шефът на Руския олимпийски комитет упрекна Международния олимпийски комитет, че избира страна, откакто прикани спортните федерации да показват сензитивност, когато работят с украинските спортисти.

„ Въпросното изказване загатва, че МОК към този момент е взел решение за себе си и е избрал страна в политическия спор, като е почнал да работи в полза на тази страна “, сподели Станислав Поздняков в Телеграм.

Вчера украинската фехтовачка Олга Харлан бе дисквалифицирана на Световното състезание в Милано, откакто отхвърли да се ръкостиска с победената от нея рускиня Анна Смирнова. След случая, МОК прикани интернационалните федерации да „ работят в обстановки, включващи украински и самостоятелни неутрални спортисти с нужното равнище на сензитивност “.

Според Поздняков, тези мнения „ очевидно демонстрират лицемерната страна на тези така наречен рекомендации, критерии и параметри “.

„ Сега ни беше демонстрирано недоброволно, само че очевидно отношението, което безусловно всеки един руснак ще получи на интернационалните надпревари и шампионати. Олимпизмът публично става инструмент от вътрешната страна в ползите на геополитически ред, с цел да обезврежда нашите жители и организация в спорта “.

Откакто Русия започва атака в Украйна, МОК наложи спортни наказания на Москва и съдружника ѝ Минск, само че по-рано тази година предложи спортисти от Русия и Беларус да вземат участие като самостоятелни спортисти под безпристрастен байрак и без народен химн. МОК към момента не е взел дефинитивно решение дали да разреши на руснаци и беларуси да вземат участие на Игрите в Париж следващата година.

Поздняков добави, че в случай че съветски спортисти бъдат позволени до френската столица, то те ще са „ дребен брой “ и „ остава да се разбере какви ще са новите условия и на какъв стадий ще станат наложителни “.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР