Шефът на руската групировка Вагнер обвини руска военна част, че

...
Шефът на руската групировка Вагнер обвини руска военна част, че
Коментари Харесай

Пригожин: Части на министерството на отбраната избягаха от Бахмут

Шефът на съветската формация " Вагнер " упрекна съветска военна част, че е избягала от позициите си край Бахмут в Украйна, и съобщи, че страната е неспособна да отбрани страната си, съобщи Агенция Франс Прес.

Евгений Пригожин, чието въздействие набъбна извънредно доста в настъплението на Москва в Украйна, през последните дни разгласява серия от язвителни видеоклипове, в които нападна съветското военно управление.

" Днес едно от подразделенията на Министерството на защитата избяга от един от нашите флангове... разкривайки фронта ", споделя Пригожин във видеоклип.

Той заплаши, че ще изтегли бойците си от Бахмут на 10 май, в случай че не получи извънредно нужни муниции.

Пригожин съобщи, че бойците бягат поради " нелепостта " на командирите на съветската войска, които съгласно него дават " незаконни заповеди ".

" Войниците не трябва да умират поради безспорната нелепост на своето управление ", сподели Пригожин.

Той пусна видеото в " Деня на успеха ", когато Москва чества успеха на Съветския съюз над нацистите във Втората международна война.

По-късно денем съветското министерство на защитата съобщи в изказване, че " щурмовите войски " - нормално това е отпратка към частите на Вагнер - " не престават да се борят в западната част " на Бахмут.

Министерството съобщи, че съветските десантчици " оказват помощ ", без да загатва обвиняването на Пригожин, че бойците изоставят постовете си.

В невижданата си офанзива против съветската войска Пригожин съобщи, че висшите генерали на Москва се пробват да " заблудят " президента Владимир Путин по отношение на акцията на Кремъл в Украйна.

" Ако всички задания се извършват по подобен метод, че да се заблуди главнокомандващият (Путин), тогава или той ще ви скъса задника, или съветският народ - който ще се ядоса, че войната е изгубена ", сподели Пригожин.

В миг, когато Украйна се приготвя за пролетна атака, 61-годишният мъж сложи под въпрос способността на Кремъл да отбрани страната.

" Защо страната не е в положение да отбрани страната си? " Пригожин съобщи във видеото, като добави, че Украйна нанася " сполучливи удари " по съветските гранични региони.

Той съобщи, че Украйна се приготвя за атака, " която ще бъде на земята, а не по малкия екран ".

" В нашата страна всички считат, че всичко би трябвало да се прави по малкия екран ".

Русия обезпечи съвсем непрекъснато отразяване на офанзивата си, показвайки армията в извънредно позитивна светлина. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР