Шефът на РПУ в Годеч - главен инспектор Христо Кръстев,

...
Шефът на РПУ в Годеч - главен инспектор Христо Кръстев,
Коментари Харесай

ЗЛОУПОТРЕБА: Полицейски шеф ходи на работа със служебно гориво, всеки месец гори по 200 л бензин

Шефът на РПУ в Годеч - основен контрольор Христо Кръстев, употребява служебния полицейски джип като персонален. Той живее в София и всеки ден върви с колата на работа до Годеч и назад. Така всекидневно изминава със длъжностен бензин дистанцията от 100 км. Разходът на гориво е най-малко 200 литра бензин на месец.

Един от служителите на реда, работещи в районното, описа пред камерата на Нова телевизия, че по принцип чиновниците изпитват усложнения с работата си поради дефицит на гориво. Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

Екипът ревизира думите на поискалия анонимност еднообразен. В шест разнообразни дни, в интервала сред 1 и 20 декември, човек от екипа ни следи маршрута на Кръстев със служебния джип.

Във всеки един от тези дни, вечер той си тръгваше от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище. Там, покрай полицейски сектор, се качваше на персоналната си кола и се прибираше у дома.

Сутрин към 7.00 часа още веднъж се появяваше, качваше се на служебния джип и тръгваше за Годеч. На седмия път го проследихме, само че към този момент с огромната камера и микрофон. Той изрично отхвърли да разяснява дейностите си.

Вечерта след изявлението с Кръстев, за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер си е там, а началникът към този момент пътува с персоналната си кола.

Тъй като показаното е съществено нарушаване на разпоредбите в системата на Министерство на вътрешните работи, от наши вътрешни източници в районното и Областната дирекция разбрахме, че след изявлението ни с началника са почнали да се вършат опити да се оправдаят дейностите му - посредством сформиране на разнообразни документи със задна дата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР