Шефът на ресторантьорите описа сложното положение, в което се намират.

...
Шефът на ресторантьорите описа сложното положение, в което се намират.
Коментари Харесай

Алибегов: Чудим се кое да платим - наема, тока, банката или заплатите. Бизнесът фалира

Шефът на ресторантьорите разказа комплицираното състояние, в което се намират. Бизнесът е заплашен от банкрут. Сметките за ток са нарастнали с към четири пъти, разкри Ричард Алибегов.

" Декември хотелиерският и ресторантьорският отрасъл би трябвало да кредитираме енергийните дружества и енергоразпределителните сдружения с един месец напред. Една фактура от преди - търговски обект - 8276,17 лева Това е за месец юли, преди да стартира нарастването на тока. Същото това заведение, което не е трансформирало безусловно нищо, с много по-намалено ползване поради " зеления документ " и други условия - 33 763, 25 лева ", уточни ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов в студиото на " Денят ON AIR ".

Увеличението стартира от август. Август и септември не получихме обезщетения, съобщи той.

" В ноемврийската фактура ни компенсираха за октомври и ноември. Не е ясно за какво бизнесът би трябвало да кредитира АЕЦ " Козлодуй ". Не е правилно, че бизнесът ще бъде компенсират от данъкоплатеца. Парите идват от свърхпечалбите на АЕЦ " Козлодуй ", изясни Алибегов.

" В момента се чудим кое да платим по-рано - наема, банката, заплатите, тока. На доста хора няма да им устоят нервите. Това е насмешка с бизнеса ", сподели ръководителят на БАЗ пред Bulgaria ON AIR.

Той показа, че от дълго време към този момент не се приказва за връщане на фрагменти в сектора, защото работата в бранша е несигурна.

" Проблемът с фрагментите е доста огромен. Отливът от нашия отрасъл е голям ", посочи Алибегов. По думите му даже и без локдаун бизнесът ще банкрутира поради протичащото се сега.

" Бяхме сложени пред избор - или си уволнете фрагментите, или да се имунизират. А законът не разрешава нито едно от двете ", приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР