Шефът на Районния съд в Несебър Евгений Узунов защити колегата

...
Шефът на Районния съд в Несебър Евгений Узунов защити колегата
Коментари Харесай

Магистрат пратил sms на Нинова с името на съдийката, глобила Сунберг

Шефът на Районния съд в Несебър Евгений Узунов отбрани сътрудника си Йорданка Майска-Иванова, която беше докладчик по делото против шведа Ралф Сунберг, написа "Грамофона ".

След като стана ясно, че пияният екскурзиант се отърва единствено с парична глоба за ритника против камериерка в Слънчев бряг, Корнелия Нинова написа ядосан коментар във фейсбук.

„ …Аз съм българка и желая да знам името на съдията, унижил достолепието ни, оценил подигравката на безпаметно пийнал чужденец с една българска жена на 4500 лв… “, споделя лидерката на Българска социалистическа партия.

„ Изпратих SMS на госпожа Нинова с името на съдийката “, отвърна Евгени Узунов и добави, че няма да слиза на равнището на политиците с коментар по такива условия. Обясни, че арбитър Майска има 20 годишен стаж и е извънредно умел арбитър. Евгени Узунов още веднъж акцентира, че решението на Районния съд в Несебър кореспондира изцяло с българското законодателство и е изцяло законосъобразно в този случай Сунберг да бъде освободен от наказателна отговорност.

„ Делото бе решено законосъобразно и предпочитано в период със съответното наказване “, добави още Узунов. Той отхвърли да има напрежение сред съд и прокуратура. Негласно се съгласи, че самото наказване е обидно малко, като поддържа думите на основния прокурор Сотир Цацаров от през вчерашния ден.

Тогава основният обвинител на републиката съобщи, че присъдата е обидна и е оскърбление както за потърпевшата жена, по този начин и българското правораздаване. Според Евгени Узунов сходни проблеми са добър мотив за полемика и смяна в законите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР