Шефът на НАП Румен Спецов е продал фирмата си, знаейки,

...
Шефът на НАП Румен Спецов е продал фирмата си, знаейки,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Шефът на НАП е продал фирмата си, знаейки, че дължи 1,5 млн. лв. на хазната

Шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов е продал компанията си, знаейки, че дължи 1,5 млн. лева на хазната, а в продължение на три месеца министърът на финансите Асен Василе е прикривал това.

Това сподели на брифинг Христо Гаджев от ГЕРБ. Той изясни, че в продължение на три месеца са чакали отговор от Министерството на финансите, обвързван с данъчната инспекция на компанията на шефа на Национална агенция за приходите.

Отговор от финансовия министър е получен в 18:15 ч. в сряда след края на работния ден.

„ С едно изречение Василев споделя: „ Г-н Румен Спецов на 17 март 2016 година е поучил и подписал ревизионния отчет на компанията " Гранекс Трейдър ". Още юни месец, когато Спецов бе назначен ч за началник на Национална агенция за приходите, ние изразихме подозрение, че той е получил този отчет и е знаел, че дължи 1,5 млн. лева на хазната. Въпреки това е продал компанията си на друго лице. Издирвахме новият притежател на компанията, само че той е неоткриваем ", съобщи Гаджев.

" В разнообразни свои изявленията Асен Василев споделяше, че в случай че това се окаже правилно, той ще уволни Спецов. Очевидно е знаел, само че е изчаквал към този момент да не бъде длъжностен министър, с цел да каже истината. Все отново истината излезе нескрито ", добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР