Шефът на луксозната марка на GM Йохан Де Нишен сподели по

...
Шефът на луксозната марка на GM Йохан Де
Нишен сподели по
Коментари Харесай

GM – може би завръщане в Европа? Първо с малкия Cadillac ХТ4? - видео

Шефът на първокласната марка на GM Йохан Де Нишен показа по време на вървящия в момента автосалон в Ню-Йорк: “Ако искаме да отидем в Европа, то би трябвало да сме сигурни че ще удържим финансово и че ще имаме нужните артикули. Това ще е тежка битка и би трябвало да сме подготвени да я издържим. ” Първото оръжие в борбата за завръщането на Стария континент е компактният кросовър XT4, само че от Cadillac в момента проучват по-дългосрони планове и благоприятни условия, като се споменава доста отдалечен в бъдещето планов интервал – до 2035-а година.

Част от тези проекти е актуализирано изпитание за марката да стане по-голям състезател в Европа, която на процедура беше напълно изоставена от GM с миналогодишната продажба на Opel на PSA Group. Като по-сериозна година на наличие Де Нишен вижда 2025-а година, а до тогава марката ще би трябвало да подготви точните артикули и интервенции в Щатите и Китай.



От Cadillac не считат, че в този момент им не необходим нов продукт от сорта на суперседан или свръхлуксозен автомобил в ценовата категория на Rolls-Royce – пазарен сегмент в който имаха опити за конкурентноспособност в предишното. Де Нишенсподели, че в проектите до 2021-а фигурира фокусирането на марката по посока на кросовърите.

В момента гамата предлага един огромен SUV – Escalade, четири седана и единствено един кросовър – средноразмерният XT5. Пазарът си казва думата и в Щатите продажбите на XT5 за първите два месеца на годината са със само 70 по-малко от общите продажби на четирите седана. Към 2022-а от Cadillac смятат да предложат на пазара четири кросовъра и единствено три седана в доавка към идващото ново потомство на Escalade.

Промяната е значима макар известните успехи на марката на пазара. През миналата година тя осъществя 356 467 коли миналата година, което 16% увеличение спрямо 2016-а, само че към момента не достига рекордната за нея 1978-а, когато са били реализирани 360 825 продажби.

Минaлата година Китай изпревари Щатите като максимален пазар за Cadillac, отбелязвайки 51-процентно нарастване на продажбите до 175 489 коли. В останалите пазари на марката междинното нарастване е 10%, до момента в който пазара в Щатите е със спад от 8% до малко на 156 000 коли.

Според Де Нишен новият XT4 е началото на промяната в продуктовата линия, а след него ще последват дебюти на нови модели на всеки няколко месеца до 2021-а година. “Марката се готви, дилърите се готвят и мога да ви уверя, че нещата в Cadillac ще станат доста забавни. "



Моделът 2019-а Cadillac XT4 е развъртян върху уникална компактна SUV архитектура. Той е дебютът на Cadillac в бурно развиващият се пазарен бранш на промишлеността, предлагащ впечатляващ дизайн, положителни технически показатели, задоволително огромно за габаритите втрешно пространство и нови технологии.

В последно време Cadillac взе на работа доста млади дизайнери с вярата работата им да понамали междинната възраст на купувачите на марката. Впечатляват екстериорните детайли на колата като уникалните й светлинни LED “подписи ” отпред и откъм гърба и новата радиаторна решетка.

Всички разновидности на XT4 ще ползват двулитров турбо мотор с директно впръскване на горивото и мощ 240 к.с. със система за прекъсване на част от цилиндрите от работа при равномерни натоварвания, система стоп-старт и деветстепенна автоматизирана трансмисия със сдвоен съединител, позволяваща изключване от работа на задния мост с цел допълнителна спестовност на гориво.

Налице е интензивно спортно окачване /Continuous Damping Control/, което следи пътя в действително време и може да контролира окачването в рамките на интервал от всеки две милисекунди. XT4 също е първият модел на Cadillac с електро-хидравлична асистенция на спирачната система.

В интериора и инфотеймънт системата Cadillac върви по пътя на огромната немска тройка, използвайки кръгови уреди и връщайки отново физически бутони, заради негативните оценки на на остарялата си система CUE с нейните сензорни панели. Така се реализира по-висока интуитивност и леснота при използването на системите на колата. Нов е триспицовият кожен волан и седалките които към този момент оферират и масажна функция.

В инфотеймънт системата е налице свързаност вид NFC за смарт телефони, предлагат се бързо зарядно безконтактно устройство, четири USB врата, камера за кръгово външно наблюдаване и реновирана камера за гледане обратно в огледалото. Товарното пространство на колата еблизо 1400 литра при свалени задни седалки, а лого на марката се прожектира на земята отзад, когато желаете отдалечено с движение на крайник да отворите заддната врата.

В Щатите цената на Cadillac XT4 2019-а потегля от $35 790 и ще отиде при първите си клиенти през есента. Компанията към този момент приема поръчки, като се оферират седем различни интериора и три външни равнища - Luxury, Premium Luxury и Sport, всяко едно с уникални черти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР