Шефът на Криминална полиция в Пловдив комисар Георги Ташев събори

...
Шефът на Криминална полиция в Пловдив комисар Георги Ташев събори
Коментари Харесай

Съдът отмени наказанието на полицейски шеф за голите обиски в нощен клуб в Пловдив

Шефът на Криминална полиция в Пловдив комисар Георги Ташев събори в съда заповедта, в която е осъден с неодобрение за голите обиски в нощен клуб в в дребните часове на Гергьовден. Тогава служители на реда нахлуха в дискотеката, в която имало над 400 души, и почнали да търсят опиати, а проверяваните били карани да се събличат и държани в заведението в продължение на часове.

Георги Ташев е полицейският шеф, на който е бил поверен контролът на интервенцията. Порицан е за период от 1 година, тъй като " е допускал, че при такава интервенция (с присъединяване на огромен брой полицейски чиновници, в заведение с приложимост на алкохол и доста гости, с данни за разпространяване на наркотици) е нужен първокласен инструктаж на чиновници и е допустимо да зародят проблематични обстановки, а дейностите могат да доведат до превишаване на полицейски пълномощия, само че се е надявал, че това няма да се случи и може да се мине без реализиране на надзор от негова страна, а единствено след това да се осведоми за хода на интервенцията ". " Служителят е разчитал, че последващото му информиране е задоволително, с цел да се подсигурява законосъобразността на дейностите на участниците в интервенцията ", е записано в заповедта за наказването. 

Той я оспорил пред Административния съд в Пловдив и тя към този момент е анулирана, тъй като наказването е несъразмерно на нарушаването. Причината - ръководителят на полицейската интервенция е осъден единствено с мъмрене, при което правосъдният състав намира, че няма по какъв начин служителят на реда, който е трябвало да реализира надзор, да бъде глобен по-тежко.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР