Шефът на каталунската полиция Мосос д’Ескуадра – Жозеп Луис Траперо,

...
Шефът на каталунската полиция Мосос д’Ескуадра – Жозеп Луис Траперо,
Коментари Харесай

Шефът на каталунската полиция на съд

Шефът на каталунската полиция Мосос д’Ескуадра – Жозеп Луис Траперо, бе изправен пред съд в Мадрид, където даде показания по съмненията, че подчинените му сили не са защитили сътрудниците си от националната полиция от протестиращите преди референдума в неделя. Става въпрос за случай на 20 септември в Барселона, когато стачкуващите изляха гнева си върху чиновници на Националната армия, която подаде недоволство.

Разследването против Траперо може да докара до покачване на обвинявания в фракционизъм, които се санкционират със затвор до 15 години. Заедно с него показания дадоха още един върховен чиновник на Мосос д’Ескуадра и двама отявлени деятели за самостоятелност на Каталуня. Всички напуснаха съда, без да им бъдат наложени каквито и да било ограничаващи ограничения.

Представителят на Мадрид в Каталуния Енрик Мило се извини през вчерашния ден на стотиците ранени от полицията при конфликтите на референдума, само че настоя, че вотът е противозаконен. Междувременно испанското държавно управление одобри разпореждане, с което улеснява преместването на централите на компании от Каталуня.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР