Шефът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио почти сигурно ще

...
Шефът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио почти сигурно ще
Коментари Харесай

Шефът на италианския футбол подава оставка

Шефът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио съвсем несъмнено ще подаде оставката си на следващия ден. Такива клюки се появиха в няколко италиански медии. Досега босът отхвърляше да напусне поста си, макар многочислените апели към него след неуспеха на националния тим на Италия да се класира за международното състезание в Русия. Досега Тавекио уволни селекционера Джампиеро Вентура и опита да хвърли цялата виновност за неуспеха върху него.

В последна сметка обаче публичният напън очевидно е съумял да повлияе на Тавекио, който е решил да сдаде поста си. Това се чака да стане на следващия ден по време на съвещанието на Федералния консул. Ако напускането му стане факт, при започване на 2018 година се чака да се проведат избори за нов президент на федерацията.

Тавекио към този момент загуби поддръжката на клубовете от Серия " С ", както и на Асоциацията на футболистите. Масимилиано Алегри пък заплаши да напусне Асоциацията на футболните треньори, в случай че и тя не заеме позиция против Тавекио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР