Шефът на испанския футбол казва, че ще се „бори докрай“, вместо да подаде оставка заради нежелана целувка

...
Ръководителят на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да подаде оставка
Коментари Харесай

Ръководителят на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да подаде оставка в петък след седмица на тежки критики за непоисканата му целувка по устните на играча Джени Ермосо след победата на Испания на Световната купа за жени.

„Няма да подам оставка, няма да подам оставка, няма да подам оставка“, извика Рубиалес на извънредно заседание на футболната федерация, предизвикано от аплодисменти.

„Достатъчно е едно „кълване“ по взаимно съгласие, за да ме измъкне оттук? Ще се боря докрай“, добави той.

Очаква се 46-годишният Рубиалес да се оттегли от поста президент на испанския футболна федерация (RFEF), след като правителствени министри и фигури в спорта поискаха оставката му, а ръководният орган на световния футбол ФИФА откри дисциплинарно производство срещу него.

сексуално насилие."

Рубиалес каза натиска, който е получавал тази седмица от политици и клубове беше опит "да ме убият публично" и каза, че ще се защити, като "предприеме действия" срещу тези хора. в същия дух като целуването на детето си.

„Това беше спонтанна целувка, взаимна, еуфорична и по взаимно съгласие“, каза Рубиалес.

Говорейки за целувката, Ермосо каза в Видео в Instagram, излъчено в съблекалнята след финалната неделя, че "Не ми хареса, но какво мога да направя?" интереси и гарантира, че актът „не остава ненаказан“.

Президентът наистина се извини в петък, че го хвана за чатала по време на празнуването на победата с 1-0 срещу Англия на финала, докато стоеше до испанската кралица Летисия .

„Искам да съжалявам за действията, които се случиха в момент на еуфория – хванах тази част от тялото си и го направих, гледайки Хорхе Вилда (треньора)“, каза Рубиалес.

„Бях толкова емоционален, загубих контрол и хванах ръцете си там“, добави той.

След речта вторият вицепремиер на Испания Йоланда Диас каза, че речта на Рубиалес и отказът да се подаде оставка бяха „неприемливи“.

„Правителството трябва да действа и да предприеме спешни мерки: Безнаказаността за мачо действия приключи. Рубиалес не може да продължи да бъде на поста", написа Диас в социалната медийна мрежа X, известна преди като Twitter.

Рубиалес също обяви в петък, че възлага на Вилда нов четиригодишен договор на стойност $540 000 на година. Петнадесет членовете на женския отбор на Испания, включително носителят на Златната топка Алексис Путелас, обявиха стачка миналата година заради оплаквания относно културата под ръководството на Вилда. 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР