Шефът на Facebook Марк Зукърбърг призова правителствата да играят по-активна

...
Шефът на Facebook Марк Зукърбърг призова правителствата да играят по-активна
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг призова правителствата да играят по-активна роля в регулирането на интернет

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг прикани държавните управления да играят " по-активна роля " в регулирането на интернет, като изиска повече страни да одобряват версии на европейските правила, ориентирани към отбрана на неприкосновеността на потребителите.
Фейсбук и други интернет колоси от дълго време се съпротивляват на намесата на държавните управления, само че водещата обществена мрежа промени курса си на фона на възходящите апели за регулация.
" Вярвам, че се нуждаем от по-активна роля за държавните управления и регулаторите ", написа Зукърбърг в публикация, оповестена в The Washington Post и представена от БГНЕС.
" Чрез актуализиране на разпоредбите за интернет можем да запазим най-хубавото от това - свободата на хората да показват себе си и на бизнесмените да изградят нови неща - като в същото време пазиме обществото от по-широки вреди ", сподели той.
Зукърбърг твърди, че са нужни нови регламенти в четири области: нездравословно наличие, отбрана на изборите, цялост на персоналния живот и преносимост на данните.
Facebook е под пресечен огън по всички четири точки - от речта на омразата в платформата и неотдавнашното предаване онлайн на офанзивите против джамиите в Нова Зеландия, до потреблението й в задгранични старания да се намесва в избори и терзания по отношение на събирането на персонални данни на потребителите.
По отношение на отбраната на неприкосновеността на персоналния живот на потребителите, Зукърбърг съобщи, че ще поддържа повече страни, които одобряват правила в сходство с общия правилник за отбрана на данните на Европейския съюз, който дава на регулаторите необятни пълномощия за санкциониране на организации, които не съблюдават високите стандарти на сигурност при обработката на персонални данни.
" Смятам, че би било добре за интернет, в случай че повече страни одобряват регулацията като обща рамка ", написа Зукърбърг, като приканва също и за преносимост на данните сред услугите.
За нездравословното наличие Зукърбърг сподели, че се съгласява с депутатите, които настояват, че " имаме прекалено много власт над речта ", а „ трети страни " могат да дефинират стандарти за разпространяване на нездравословни материали и да " основават акции противоречащи на тези стандарти ".
По отношение на изборите, Зукърбърг означи, че съществуващите закони са съсредоточени върху претендентите и изборите, вместо върху " противоречивите политически въпроси, където сме виждали повече опити за интервенция ", призовавайки законодателството да бъде обновено, с цел да " отразява действителността на заканите ".
" Правилата, регулиращи интернет, разрешиха на едно потомство бизнесмени да изградят услуги, които трансформираха света и сътвориха доста стойност в живота на хората ", написа Зукърбърг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР