Шефът на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев коментира декларацията,

...
Шефът на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев коментира декларацията,
Коментари Харесай

Шеф в БФС размаха пръст на Левски, плаши с по-тежки наказания: Призовавам ви…

Шефът на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев разяснява декларацията, с която през вчерашния ден Левски недоволства против наложеното наказване и прикани почитателите си да изпълнят стадиона за идния домашен мач против Ботев (Пловдив), предава Блиц Спорт. Той съобщи, че глобата рано или късно ще бъде изтърпяна, а при несъблюдение на „ сините “ може да бъдат наложени по-тежки последици, в това число лишаване на точки и изваждане от шампионата.

„ Декларацията на Левски много ни изненада. Лично аз смятам, че тя не изхожда от управлението на клуба, тъй като там има много спортни деятели и мисля, че би трябвало да знаят какви са разпоредбите и какъв е редът, когато се постановат дисциплинарни санкции. Декларацията, в този ѝ тип, в действителност демонстрира жестоко неведение по какъв начин работи Дисциплинарната комисия. Това не е особено за хора, които се занимават с футбол от дълги години. Никога в БФС не се е предоставяла информацията от отчетите на длъжностните лица преди провеждането на съвещанието на ДК. По този метод се защищават длъжностните лица от външна интервенция “, съобщи Кучев.

„ Никога не е имало авансово запознаване с отчета. След като мине съвещанието на комисията, тогава вероятно биха могли искащите да се срещнат с отчета. Невъзможно е да се даде тази информация авансово. Това, че не сме дали опция на Левски да се срещнат с отчета, не е истина. В понеделник админът на „ сините “ се е обадил в комисията и е помолил да бъде позволено представител на Левски да участва на съвещанието. Няма такава процедура, само че в последна сметка взехме решение да го изслушаме. Аз дадох единодушието си подобен да участва. На това съвещание представител на Левски не пристигна и не получихме писмен документ. Така че тези упреци, че сме попречили да се срещнат с отчета, не е правилно. “

„ Странно е да има такава фрапантна смяна в връзките. Това е операция! Беше доста разумно да дойдат и да бележит тезата си. Делегатът на срещата е описал по минути какво се е случило. Каквито и претекстове да има отсреща, аз мъчно бих приел нещо друго. Хвърлянето на бомбичка е еднакво на закононарушение. Доказано е, че е ранено служебно лице. В правилника всичко е разказано. Решението ни няма да бъде анулирано. “

„ Призовавам Левски да не си вкарват тима в завършения. Така или другояче наказването ще бъде изтърпяно. Ако решението не бъде изпълнено в този момент за мача с Ботев (Пловдив), то ще бъде изпълнено на по-късен стадий. Освен това ще има и наказания поради неспазване – може да се лишават точки, изваждане от групата. Може да стане по-лошо. Не единствено че ще бъде изтърпяно това наказване, само че ще се случат и други наказания поради неизпълнението му. Феновете на Левски ще се сблъскат с защитата на стадиона и органите на Министерство на вътрешните работи. Това може да докара до грозни подиуми и по-тежки наказания. Отборът е осъден поради държанието на публиката. Футболистите не са отговорни за това. По този метод се санкционира публиката, с цел да й се покаже, че това държание няма място по стадионите. Може декларацията да е прочувствено решение, само че дано надделее разсъдъкът. Няма потребност от това ненужно напрежение и тази борба “, добави шефът на Дисциплинарната комисия.

„ Решението, от позиция на разпоредбите, е безусловно тъкмо и ясно. Всичко, каквото написа в Дисциплинарния устав, се ползва. Нашият критерий е идентичен във връзка с който и да е тим. Да ни упрекват, че сме симпатизанти на даден клуб, е неуместно. Не разрешавам никой да ми се меси в работата. Още когато се съгласих да стана ръководител на ДК, се разбрахме че ме оставят мен и моите хора да работим по съвест. Ако някой има някакви искания, да ги каже. Никога няма да направя компромис със съвестта си. Във всичките тези години не съм получавал позвъняване от някой клуб, с цел да ми каже какви решения да вземем. Голяма част от тези неща са, тъй като не познават дисциплинарния устав. “

„ Не можем да позволим да не се съблюдават решенията на която и да е комисия. Няма орган в страната, който да има правото да взима някакви решения, а да му е все тая какво се случва след това. Няма по какъв начин посредством напън да бъде анулирано това решение. Ако желаят това наказване да бъде анулирано, има си период, в който да пуснат тъжба до Апелативната комисия. Ако тя реши, че това е допустимо да се случи – преглежда случая и постановява ново решение. Тези дейности ще доведат до по-голямо напрежение. Ако желаят това да се случи, да работят в тази посока. И другите клубове могат да питат за какво това да се случва тъкмо с Левски. Мисля, че срокът за обжалване е изминал. Колкото и да се оплакват, няма ли пусната тъжба по формален ред, не може да бъде анулирано решението “, добави той..

„ Не мога да кажа какво ще се случи. Иска ми се да надделее разсъдъкът в Левски. Ако сгрешиш, е по-добре да си признаеш грешката. По-добре да се направи този компромис, в сравнение с да се опълчват почтени хора едни против други. Когато се приканва към вълнения, би трябвало да бъде ясно какво ще се случи по-късно. Кой ще носи отговорност? Със сигурност няма да е БФС. Ще носи този, който е приканил тези хора към непокорство. Това води до безредица и съсипия. Идеята на тези правилници и комисии е да има ред. Ние сме приложили нормата, а всеки би трябвало да понесе отговорността на личните си действия. Все ми се коства, че разсъдъкът ще надделее. “

„ ДК наложи наказване на ЦСКА, само че няма планувано отнемане от домакинство в този случай. Имаме при случаите с хвърлен предмет, което е докоснало длъжностно лице. Представители на клубовете не са такива. Това е значителната разлика. Обърнали сме внимание и по тази причина размерът на наказването е такова. Недопустимо е да замеряш и да имаш такава експанзия във връзка с управлението на даден тим. Всичко е разказано и някой би трябвало да си свърши работата. Делегатът на срещата Левски – ЦСКА е описал спомагателен отчет – за междинния пръст на Бусато. Ако не сме сезирани, няма по какъв начин да разгледаме някакъв случай. Затова призовавам и публицисти, спортни деятели, а и самите футболисти, когато имат възприятието, че са накърнени техните права, да пуснат една тъжба до ДК. Уверявам ги, че ще я разгледаме. Много са лицата, които са задължени да дават тази информация. Много пъти сме сезирани от комисията по нравственос и феърплей “, изясни Кучев.

Шефът на Дисциплинарната комисия разяснява и анулираното наказване на Локомотив (Пловдив) за сходни дейности на последователите. Тогава Апелативната комисия не намеси и анулира наложените от ДК решения.

„ Апелативната комисия може би е намерила някакво съображение да промени решението си за Локо (Пловдив). Когато ние взимаме решение, не се съобразяваме дали то ще бъде обжалвано и променено. Решенията при нас се взимат единомислещо и по съвест. Не съм осведомен за какво Апелативната комисия анулира нашите решения “, разяснява Юрий Кучев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР