Шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева

...
Шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева
Коментари Харесай

Скандал! Симеонов уволни шефката на ДНСК през главата на Нанков и Борисов

Шефът на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) Милка Гечева е освободена от поста си в сряда. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook.

От принципала на ДНСК – Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), обаче обявиха за bTV, че не знаят Гечева да е отстранявана от поста. От Правителствената пресслужба също дадоха отговор, че " отпред на ДНСК няма рокади ".

Ето какво написа Симеонов във Facebook:

" Макар със забавяне, в това ръководство нещата се случват. Преди два месеца и половина желаех освобождението на Милка Гечева от длъжността шеф на Дирекция за народен строителен надзор заради съществени подозрения за покриване на противозаконните плажни нощни заведения на мутрите на плажа " Слънчев бряг – юг ".

" Заведението " Какао ", " Кубанита ", The One, както и обичаното ми " Бедрум " са издигнати в прорез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари повърхност върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушавания с констатацията, че няма нарушавания. Тези, както и други констатации на ДНСК и районните им поделения по морето, ме мотивираха да желая оставката ѝ.

От през вчерашния ден госпожата е освободена. Вярвам, че идващият шеф на ДНСК ще се преценява само със закона и няма да угодничи на закононарушителите, без значение с кои на властта са свързани те ".

 1976965

Тази обява обаче по-късно беше изтрита.

Гечева беше назначена отпред на ДНСК през 2010 година, когато районен министър беше Росен Плевнелиев. Тя наследи Иван Симидчиев, подал оставка след абсурда с противозаконните градежи край язовир " Ивайловград ".

Три години по-късно - при ръководството на кабинета " Орешарски ", Гечева беше уволнена. Регионалният министър в два кабинета " Борисов " - Лиляна Павлова, тогава уточни, че става въпрос за политическо уволняване, защото Гечева е " отличен експерт, специалист и управленец ".

През 2014 година Гечева беше възобновена от тогавашното служебно държавно управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР