Шефът на Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) Пламен Тончев обявява

...
Шефът на Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) Пламен Тончев обявява
Коментари Харесай

Според ДАНС кандидат-шефът на здравната каса е нарушил закона

Шефът на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев афишира в писмо, изпратено до Народното събрание, че претендентът за началник на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов е нарушил Закона против изпирането на пари.

В понеделник (24 юли) по време на чуване в парламентарната комисия по опазване на здравето Михайлов увери, че е уведомил ДАНС за действителните притежатели на компанията " Балкан заем ", на която е изпълнителен шеф, и по този метод е извършил условията на закона.

" Фирмата в никакъв случай не се е занимавала с кредитна активност, макар че името ѝ е такова, в никакъв случай не е кандидатствала и получавала подобен лиценз, а имаше единствено консултантска активност. Като съветник подписах съобщение, декларация до ДАНС, в което съм показал крайните притежатели и с какво се занимава компанията ", сподели Михайлов и добави, че декларацията обаче не е била придвижена от юрисконсулта на компанията, за което тя ще заплати административна санкция.

 ГЕРБ и ГЕРБ и " Възраждане " питаха претендента за началник на здравната каса за имотни покупко-продажби и компании (допълнена)

В писмото си до Народното събрание шефът на ДАНС обаче твърди, че в организацията не е постъпвала декларация от Михайлов за действителния притежател на " Балкан заем ".

Станимир Михайлов е единственият претендент за шеф на НЗОК, препоръчан от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ". В петък следва Народното събрание да гласоподава кандидатурата му за шеф на здравната каса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР