Шефът на частната армия Вагнер Евгений Пригожин се подготвя да

...
Шефът на частната армия Вагнер Евгений Пригожин се подготвя да
Коментари Харесай

Руски политолог–имигрант: Шефът на Вагнер подготвя преврат срещу Владимир Путин

" Шефът на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин се приготвя да смъкна от власт съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ", това сподели емигриралият от Русия политолог Андрей Пионтковский пред украинското издание " Еспресо ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10738
По думите на събеседника на медията: Сред политическия и икономическия хайлайф в Русия към този момент схващат, че войната в Украйна ще бъде изгубена. В Москва е основана, несъмнено импровизирано, партия на управляемата капитулация. Тя приготвя прелом против сегашния държавен глава и да подпише помирение с Украйна. Основният мотор на тази партия е Пригожин. За да оправдае дейностите си, той ще декларира по какъв начин персонално е завладял Бахмут, само че не е получил помощ от управляващите, с цел да го удържи. Заради това Пригожин е решил да вземе управлението на страната де факто в свои ръце.

" Сценарият е следният: Извършва се прелом против стопанина на Кремъл. На негово място се слага министър председателят Михаил Мишустин, както е по конституция, само че фактическият водач на Русия става шефът на " Вагнер ". В момента нито Пригожин, нито някой различен от неговата партия не подлага на критика министър-председателя, макар че и той носи отговорност за неуспеха на съветската експанзия против Украйна. Мишустин им е нужен, с цел да се покаже, че всичко е законно ", добави политологът

Според Пионтковский: Китайският водач Си Цзинпин също сне доверието си към съветския си сътрудник. Наскоро той предложения на публично посещаване не президента, както е протокол, а премиера. Гостът бе посрещнат като държавен глава. Всичко това значи, че в Пекин са разбрали, че Русия губи войната си против Украйна и се готвят за Русия след Путин. Вероятно Китай ще поддържа партията на Пригожин.

На въпрос на публицист от медията по кое време може да се чака стартът на радикалните промени в Русия Пионтковский отговори: Не мога да кажа точна дата, само че те ще бъдат запалени с рухването на Бахмут или Мелитопол.

Андрей Пионтсковский е роден през 1940 година в Москва. По обучение е физик и математик, само че главното поле на активност му са политическите разбори. Той бе член на опозиционните на Путин партии " Яблоко " и " Солидарност " (2004 – 2013 г.). От 2016 година Пионтоковский живее в Съединени американски щати. Той напусна родината си поради правосъдно гонене, заведено след медийна обява.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР