Шефът на антикорупционното звено на словашката полиция (NAKA), споменат в

...
Шефът на антикорупционното звено на словашката полиция (NAKA), споменат в
Коментари Харесай

Шефът на антикорупционното звено в Словакия напусна заради убития журналист

Шефът на антикорупционното звено на словашката полиция (NAKA), упоменат в една от публикациите на убития проверяващ публицист Ян Куцяк, подаде оставка, заяви организация " Франс прес ".

Роберт Краймер се отдръпва седмица след съставянето на новото държавно управление на Петер Пелегрини, заместил на премиерския пост Роберт Фицо, който подаде оставка след убийството на Куцяк и годеницата му.

В известие на полицията се споделя, че Краймер е подал оставка " след неудобен напън върху фамилията му и работата на антикорупционното звено, който той счита за непростим и политически ". Краймер ще напусне поста на 1 април.

Той беше необятно подложен на критика, откакто бе един от първите, пристигнали на мястото на убийството на Куцяк във Велка Мача, покрай Братислава, макар че неговото звено не се занимава с убийства.

В една от публикациите, оповестени предходната година, Ян Куцяк разказва косвените връзки сред Краймер и словашкия предприемач Норберт Бьодьор, наследник на притежател на сдружение, профилирано в областта на сигурността, сключило доста контракти с страната.

Шефът на полицията Тибор Гашпар, за чиято оставка упорстват опозицията и протестиращите, сподели на 5 март, че Краймер не е бил на мястото на престъплението. На идващия ден бяха публикувани фотоси, показващи, че Краймер е там, и последва друго изказване, в което се споделяше, че " Краймер е изпълнявал задания, свързани с следствието ".

Ян Куцяк беше убит дружно с годеницата си тъкмо преди да разгласява публикация за хипотетичните връзки сред словашки политици и италиански предприемачи, подозирани във връзки с калабрийската мафия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР