Шефът на Amazon Джеф Безос е продал акции на един

...
Шефът на Amazon Джеф Безос е продал акции на един
Коментари Харесай

Джеф Безос е продал акции за 1,84 милиарда долара

Шефът на Amazon Джеф Безос е продал акции на един от най-големите онлайн търговци на дребно в света на стойност 1,84 милиарда $, заяви CNBC в сряда, базирайки се на съобщение, изпратено от бизнесмена до Комисията за скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати.

 © БГНЕС
Според това съобщение, Безос е продал общо към 905,5 хиляди скъпи бумаги на компанията от 31 януари до 3 февруари в това число. Каналът обръща внимание на обстоятелството, че през същия интервал пазарната капитализация на Amazon още веднъж е надхвърлила 1 трилион $, което се случи за първи път през 2018 година.

Според изданието, Безос е продал огромни дялове в Amazon през 2017 и 2019 година. Бизнесменът изясни това с нуждата да събира спомагателен най-малко 1 милиард $ годишно, с цел да финансира другото си начинание - аерокосмическата компания Blue Origin.

Bloomberg заяви на 31 януари, че Безос е станал по-богат с 13,2 милиарда $ за 15 минути с помощта на внезапното нарастване на акциите на Amazon. Ръководителят на тази компания с благосъстояние от 117,2 милиарда $ през януари за трета поредна година оглави класацията на най-богатите хора в света съгласно списание Forbes.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР