Шефът идва на работа през седмицата с раздрънкан Ситруен“. През

...
Шефът идва на работа през седмицата с раздрънкан Ситруен“. През
Коментари Харесай

Пазарджишки ченгета пред Фрог: Шефът кара раздрънкан „Ситроен“, а в почивните дни-лъскав джип

Шефът идва на работа през седмицата с разхлопан „ Ситруен “. През почивните дни обаче го виждаме зад кормилото на първокласен джип „ Рейндж Роувър “ за 100 бона.
Това описаха пред Фрог нюз служители на реда от Пазарджик за най-дългогодишния шеф на локалната полиция Йордан Рогачев. Според медийни изявления зад тила му стои депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. В града настойчиво се приказва, че за негов настойник се счита и кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Подчинените на Рогачев споделят, че финансовото му благоденствие се виждало от километри. Упорито разясняват, че неотдавна си купил жилище във Велинград. Отделно от това ремонтирал и фамилната си къща в гр. Стрелча. Иначе живеел и в Пловдивски квартал в първокласна къща с басейн. Говори се, че стяга апартамент в столицата.

Това, което най-вече нервира блюстителите на реда е двойният критерий към предприемачите в района. Най-тежко било ситуацията с бизнесмените, които се занимават с дърводобив. Обществена загадка било кои да се „ удрят “ и кои да се пазят. Знаело се, че това ставало по повеля от най-високо място. Тези, които желали да имат успокоение, си плащали, прецизираха източниците ни.

Другото, което тровело атмосферата в дирекцията е, че се пазели хората на Движение за права и свободи. На тази основа зародили разпри сред чиновниците с български и арабски имена. Източниците ни описаха за това, че по време на изборите, ченгетата преследвали главно за пазаруване на гласове в интерес на партии, разнообразни от Движение за права и свободи.

За връзка на Рогачев с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за първи път загатна Румен Петков. През август 2014 година в телевизионно изявление той приказва за скица за пазаруване на гласове в града. „ Два месеца запитвам имало ли е интервал, в който министър Йовчев е считал Пеевски за незаобиколим фактор в политиката. Този метод на мислене дефинира редица процеси, които изкараха на улиците хиляди хора. В секциите с централизация на ромски гласове доминарат ББЦ и Движение за права и свободи.

Има сигнали, че правоохранителната система в разнообразни дирекции правеше невъзможна битката против купения избор. Нека кажат имало ли е среща на Пеевски с шефа на пазарджишката дирекция, участвал ли е е Йовчев и всичко завършва “, декларира Петков.

Столът на Йордан Рогачев напълно леко се разклати в края на 2016 година. Тогава министър председателят Бойко Борисов съобщи, че в случай че той не се оправи с контрабандата, ще се раздели с поста. Думите му накараха Рогачев стремително да прекъсне отпуската си. След това Борисов повече не отвори дума за него.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР