Шеф Петър Михалчев е първият българин посланик на добра воля

...
Шеф Петър Михалчев е първият българин посланик на добра воля
Коментари Харесай

Шеф Михалчев: Българската кухня не е само мусака, а японската не е само суши

Шеф Петър Михалчев е първият българин дипломат на благосклонност на японската кухня у нас. Той получи почетна грамота от посланика на Япония Хироши Нарахира, който оцени високо разнообразната му активност, обвързвана с разпространяването на японската кухня в България.

" Досега 145 готвачи от 44 страни са били назначени за посланици на благосклонност, от които единствено 10 са от Европа. Шеф Михалчев публично стана един от тях, за което желая да го поздравя от все сърце ", споделя посланикът на Япония у нас.

Грамотата е и знак на благодарност и насърчаването на другарските връзки сред Япония и България посредством храната.

Повече от 20 години татуираният готвач изпитва същинска кулинарна обич към японската кухня. Според началник Михалчев на българина му би трябвало напълно малко, с цел да се допре до умами - петия усет, присъщ за японската кухня.

" Както българската кухня не е единствено шопска салата и мусака, по този начин и японската кухня не е суши ", споделя той.

Въпреки че Япония е на 15 000 км от България, Петър Михалчев е на мнение, че страната не е толкоз далечна. Особено когато може да бъде " доближена " единствено с една паница. А чинията с японска кухня е цветна и сезонна, направена с 5 техники, 5 цвята и 5 усета.

В новия сезон на " Мастършеф ", който стартира довечера от 21 часа по bTV, вкусните ястия от Япония ще провокират въображението и уменията на готвачите.

" Ще обиколим света с една паница, а един от полетите ни ще бъде от Япония ", издава детайлности за предаването началник Михалчев.

Познава ли българинът усета умами и по какъв начин Низоми Фурутани, персоналният готвач на посланика у нас, подготвя таратор - четете в Ladyzone.bg.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР