Шеф на фирма използва теста за сол и черен пипер“ в

...
Шеф на фирма използва теста за сол и черен пипер“ в
Коментари Харесай

Малък трик: шеф използва „теста за сол и черен пипер, когато наема служител

Шеф на компания употребява „ теста за сол и черен пипер “ в съвсем всяко интервю и не наема никого, който се провали на него.  

Когато става въпрос за кандидатстване за нова работа, множеството претенденти прекарват часове в сформиране на автобиография и упражняване на евентуални въпроси за изявление. За един началник обаче, вместо подготовка и опит, по-важно е по какъв начин човек ще се оправи с неговия неповторим „ тест нза сол и пипер “, пише Mirror.

Един от някогашните му сътрудници показа тактиката му за изявление в известния конгрес Reddit.

„ Компанията, в която работех, има изявленията с доста хора през целия ден и едно от тях постоянно се организира по време на обяд. Чувал съм за началник, който базира всичките си решения единствено на едно нещо: дали интервюираният е опитал храната му преди да получи сол, черен пипер, пикантен сос и така нататък Ако не я е опитал, той не е издържал сложния си тест “, написа мъжът.

Според него той не схваща напълно за какво шефът се доверява толкоз доста на този тест, само че счита, че той би трябвало да покаже същинския темперамент на човек. Най-вероятно за него е значимо дали евентуалният чиновник ще опита нещо, преди да го реши.

" Радвам се, че не дадох изявление с него. Винаги прибавям черен пипер към ястията си ", пошегува се той.

Но освен този началник прави оценка отношението на човек по време на изявление благодарение на дребни трикове. Бившият началник на Australian Xero Трент Инес споделя, че не би наел никой, който не е минал неговия „ тест за чаша кафе “ . Според него това демонстрира отношение към даден човек повече от всеки въпрос в изявление. Той разчиташел толкоз доста на този тест, че автоматизирано поставял в черния лист тези, които не го издържали, с цел да не работят за неговата компания.

„ Можете да развиете умения, да придобиете познания и опит, само че това в действителност се свежда до отношение, а отношението, за което приказваме доста, е концепцията за измита чаша за кафе “, сподели Трент, който напусна Xero Australia през септември 2021 година

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР