Шарл Леклер с Ферари беше най-бърз във втората свободна тренировка

...
Шарл Леклер с Ферари беше най-бърз във втората свободна тренировка
Коментари Харесай

Леклер остави Ферари начело

Шарл Леклер с Ферари беше най-бърз във втората свободна подготовка за Гран При на Съединени американски щати, която беше удължена с 30 минути поради тестванията на новите сликове на Пирели за идващия сезон.

В хода на тези проби водачите излизаха на пистата в авансово несъмнено количество гориво за избрана численост обиколки с гуми от моделите С1 и С3, които обаче не бяха означени. Отборите нямаха право да трансформират настройките на колите сред сериите обиколки, само че пък получаваха данните от телеметрията на колите на другите отбори в хода на сесията.

Догодина температурата под чохлите за затопляне на гумите ще бъде понижена на 50 градуса, което означаваше, че водачите през днешния ден трябваше да положат съществени старания, с цел да загреят гумите, с които излизаха на пистата. Другата значима специфичност на новите сликове за следващата година е това, че те би трябвало да понижат склонността към недозавиване, която показват колите за сезон 2023, а това би трябвало да бъде реализирана с допустимо най-хубаво сцепление, идващо от предните гуми.
 Сайнц оглави класирането в Остин Сайнц оглави класирането в Остин
Леклер, който пропусна първата подготовка, защото в колата му седна Робърт Шварцман, реализира 1.36,810 минути – единственият, който записа бърза обиколки с настоящите меки сликове на Пирели. Той получи 30 минути да работи с тях поради това, че не кара в първата сесия.
 Нарушенията на Ред Бул са в 4 посоки Нарушенията на Ред Бул са в 4 посоки
Покрай работата на тимовете с новите гуми обаче най-интересното за тв феновете се оказа визитата на холивудската звезда Брад Пит в бокса на Ред Бул, където той си поговори с Макс Верстапен и Кристиан Хорнър. Пит ще бъде огромната звезда в игрален филм за Формула 1, като към този момент се знае, че той ще изиграе ролята на пенсиониран водач, който обаче се връща на пистата, с цел да помогне на по-младия си съотборник в борбата против любимците в шампионата.
 Перес и Джоу с по пет места обратно на старта Перес и Джоу с по пет места обратно на старта
Втори и трети в класирането останаха Валтери Ботас и Дениъл Рикардо, които също записаха времената си с гуми за сезон 2022.

Най-напред от водачите, каращи с гуми за сезон 2023 приключи Карлос Сайнц, който остана четвърти, а по-рано беше най-бърз в първата сесия. Испанецът обаче остана на секунда и половина от Леклер, само че пък имаше задатък от над 1 секунда пред Мик Шумахер, който приключи на пета позиция.
Класиране във втората свободна подготовка за Гран При на Съединени американски щати
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР