Шансовете за съставяне на правителство при втория мандат са минимални.

...
Шансовете за съставяне на правителство при втория мандат са минимални.
Коментари Харесай

Депутат от ПП призна: Кирил и Асен без шанс да реализират мандата с Денков

Шансовете за сформиране на държавно управление при втория мандат са минимални. Това счита депутатът от " Продължаваме промяната " Искрен Арабаджиев. 

По думите му, партията ще направи всичко допустимо, в случай че има някакъв късмет, мандатът да бъде осъществен с министър председател Николай Денков.

" В последните две години се намираме в сериозна политическа рецесия. За да се реши, политиците би трябвало да си приказват. Веднага щом разбрахме, че няма да се осъществя първия мандат, поканихме за диалог шест от седемте политически партии в Народното събрание ", изясни Арабаджиев пред Българска национална телевизия.  

От " Продължаваме промяната " дадоха поръчка, че ще търсят поддръжка за съществени политики и се надяват точно там да срещнат схващане от останалите партии. След задачите, които от групировката си слагат, е внасянето на бюджет за 2023 година, възстановяване на обществените заплащания, помощ за бизнеса, влизане в Еврозоната и Шенген.

" Проблемът е, че има партии, които на хартия желаят да изпълнят тези политики, само че дейностите им демонстрират друго ", разяснява Арабаджиев. Депутатът даде за образец битката с корупцията, която действително не се случва поради неналичието на законодателни промени.

" Не считам, че може да желаеме поддръжка от партиите в Народното събрание без да знаят какви политики желаеме да ги осъществяваме. Да предложим държавно управление на малцинството с " Демократична България ", е много мъчно. Как ще се почувстваме, в случай че Министерския съвет внася законопроекти в Народното събрание, а те не бъдат одобрявани? ", попита Арабаджиев.

В случай, че въпреки всичко се стигне до съставянето на държавно управление, то няма да бъде напълно експертно, а комбинация с политически лица, изясни депутата от Политическа партия. По думите му, ръководството на служебно държавно управление още три месеца не е добре за страната.

" Ако не успеем да се обединим, не считам, че ще успеем да влезем в еврозоната от 1 януари 2024 година. Причината е, че страната няма да покаже непоклатимост, нито пък ще бъдат признати нужните законопроекти, с цел да се изпълнят условия за еврозоната ", сподели Арабаджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР