Шансовете за съставяне на коалиционно управление не са големи, но

...
Шансовете за съставяне на коалиционно управление не са големи, но
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Партиите трябва да дефинират изход от тази ситуация

Шансовете за сформиране на съдружно ръководство не са огромни, само че с цел да имат смисъл договарянията за постоянно държавно управление, би трябвало да има сливане към три целта, съобщи пред Българска национална телевизия политологът Христо Панчугов.

По думите му, тези цели би трябвало да бъдат избрани от политическите сили, само че те би трябвало да включват приемането на страната ни в Шенген.
Резултатът обаче му се коства преизвестен.
Той означи, че има висока степен на радикализация.

„ Но в случай че по този начин или другояче ще се държат както са привикнали “, най-малко да дефинират какъв ще бъде изходът от тази обстановка, да не се повтори същото в идващия парламент, разяснява Панчугов.

Той уточни, че откакто 2 години е следил диалози за правосъдната промяна му е мъчно да каже по какъв начин би изглеждала една промяна в правосъдната система – фокусът е само върху контрола над основния прокурор.

Политологът счита, че отводът от сформиране на държавно управление с ГЕРБ изисква отговор от изразяващите подобен отвод – с какво ръководство на ГЕРБ с други политически сили е по-приемливо, в сравнение с ръководство с тяхно присъединяване.

Панчугов е безапелационен, че в случай че тезата е да не се прави нищо, тъй като другите са отговорни, би трябвало да се показват доказателства за виновността.

Истинският съдружник за сформиране на държавно управление и за излаз от тази обстановка са българските жители, заключи Христо Панчугов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР