На 25 юни 2024 г., в София Тех Парк, ще

...
На 25 юни 2024 г., в София Тех Парк, ще
Коментари Харесай

Астронавтът Майкъл Лопес-Алегрия идва у нас за фестивала „Ало, Космос - Говори България“

На 25 юни 2024 година, в София Тех Парк, ще се организира еднодневния фестивал „ Ало, Космос - Говори България 4.0 “, съобщи БНР.
Предвидени са - диалог с НАСА, в който възпитаници ще получат опцията да зададат своите въпроси, демонстрации, лекции и интерактивни прекарвания и работилници.

На живо, в София Тех Парк ще дойде и някогашният американски астронавт на НАСА и сегашен основен астронавт в Axiom Space Майкъл Лопес-Алегрия, заяви Екатерина Латинова – част от организационния екип на фестивала.

„ Той, самият, има няколко десетки галактически върха, в това число и за най-дълготрайно престояване в открития Космос. Той ще бъде при нас, от плът и кръв, същински астронавт, пристигнал, за жал, не непосредствено от Космоса, а от Съединени американски щати, само че с прекарвания и забавни истории от неговото време в Космоса. Той е един от дребното хора в нашата история, който може да опише нещо такова. “ - изясни Екатерина Латинова.

Тя добави, че с цел да участват на вълнуващата среща, учениците са определени авансово с конкурс.

„ Целта на нашия конкурс за селекция на въпроси беше те да не могат да бъдат тествани в интернет. Нашата цел е да мотивираме децата да се интересуват от ден на ден и повече. Една от нашите цели на състезанието е завръщането на България като галактическа мощ. “ - уточни Латинова.

Учениците ще получат опцията да се срещнат персонално с Майкъл Лопес-Алегрия и да чуят истории от галактическите му завършения. Около 2 часа ще е времето за въпроси и отговори, посочи Екатерина Латинова.

В четвъртото издание на фестивала, децата ще могат да вземат участие в разнообразни на практика интензивности, които показват науката по занимателен и наличен метод. Лидери в региона на науката и технологиите ще споделят своите хрумвания.

„ Освен българско присъединяване, ще имаме и интернационално от Италия, Германия, Испания “, сподели Екатерина Латинова и добави, че са планувани и демонстрации на бригада Специални сили на Българската войска, който ще дойдат със аероплан и ще скочат от него с парашути.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР