Шансовете за постигане на търговско споразумение между Великобритания и ЕС

...
Шансовете за постигане на търговско споразумение между Великобритания и ЕС
Коментари Харесай

Ирландският премиер: Шансовете за търговско споразумение с Великобритания са 50 на 50

Шансовете за реализиране на комерсиално съглашение сред Англия и Европейски Съюз са 50 на 50 и договарянията са в доста сложен миг, съобщи ирландският министър председател Михол Мартин, представен от Ройтерс.

"Инстинктът ми споделя, че сега всичко е 50 на 50 и не мисля, че можем да изпитваме необикновен оптимизъм за реализиране на решение ", съобщи Мартин пред Ирландското радио и телевизия. Тази прогноза е по-песимистична от неотдавнашните му изявления.

"Усещането ми, откакто съм приказвал с някои от основните фигури, е че това е доста сложен проблем за разрешаване, изключително когато става дума за равнопоставеността ", добави министър председателят. Той акцентира, че "никой не знае какво ще се случи ".

Със сигурност няма бъде оповестено съглашение довечера, съобщи поискал анонимност представител на Европейски Съюз, представен от Ройтерс. Очаква се на следващия ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и министър председателят Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да беседват още веднъж по телефона, с цел да се опитат да реализират съглашение за партньорство, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР