Шансовете да подкрепим БСП не са много големи. Много малки

...
Шансовете да подкрепим БСП не са много големи. Много малки
Коментари Харесай

Тома Биков: Шансовете да подкрепим БСП не са много големи

" Шансовете да подкрепим Българска социалистическа партия не са доста огромни. Много дребни са възможностите. "

Това съобщи пред БНР Тома Биков, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Ако форматът е лидерски, господин Борисов е нашият водач. Не би имал проблеми да взе участие във всевъзможни формати. Това са въпроси по формата, не толкоз по наличието – значителното е там ", сподели Биков. По думите му " би трябвало двустранните срещи да минат на назад във времето ".

" Би трябвало да има структура, която да бъде построена стабилно и да е ясно, че по стратегически въпроси, които са в положение на да съборят държавното управление, нямаме разлики ", означи Тома Биков. Според него за Политическа партия не би било огромен проблем да създадат държавно управление с Българска социалистическа партия, защото са били съдружни сътрудници допреди няколко месеца.

" Ако не можем да се разберем за бюджета, няма по какъв начин да създадем каквото и да било ", уточни още той, като очерта разликите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия по основни въпроси.

Според него в Народното събрание се е оформило болшинство по стратегическите въпроси, само че Българска социалистическа партия е била първата партия, която се е разграничила от консенсуса за еврозоната.

" Ако Демократична България бяха взели мандата, щеше по стратегически въпроси да се очертае едно болшинство ", счита заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" NEXO e престъпен проблем, който, за жалост, има досег с политиката в България. Със сигурност щеше да се отрази на процеса на образуване на държавно управление ", разяснява Тома Биков в предаването " Преди всички ".

ОТ Демократична България не можаха да намерят смелостта да вземат решения, разнообразни от решенията на Политическа партия. Сега са изправени пред въпроса дали да не се саморазпуснат и да се влеят там, добави той.

В българския политически живот се оформят два проевропейски центъра – ГЕРБ и Политическа партия. Новите очертания на политическата система се показват в двублоковост, посочи Тома Биков и дефинира Политическа партия като главен конкурент на ГЕРБ.

Той посочи, че това е развой, който тече от години и в този момент намира своя политически израз в по-либерален и по-консервативен център, с оформянето на два огромни блока.

" Това ще бъде новият образ на българската политическа система, което ненапълно е и нормализация на политическия живот. Нормализация, която ще прилича европейските разделения. "

В блока към ГЕРБ-СДС Биков вижда " по-консервативно настроените гласоподаватели, хора, които имат по-локален инстинкт, скептични са към авантюризма и непрестанния напредък, които почитат предишното наедно с бъдещето ".

" Това ще бъде разделянето, а занапред следва другите обединения да се самоопределят по отношение на него ", акцентира Биков и предвижда отпадане на евроатлантизма като изискване за сформиране на държавно управление.

" Възраждане " е партия, която явно ще бъде устойчива в границите на политическата система, сподели още Тома Биков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР