Шансовете да даваме куп пари за скъпи балсами, маски, спрейове

...
Шансовете да даваме куп пари за скъпи балсами, маски, спрейове
Коментари Харесай

Защо трябва да ексфолирате кожата на главата

Шансовете да даваме куп пари за скъпи балсами, маски, спрейове с едничката цел да реализираме страхотна коса, само че без следващ удовлетворяващ резултат, са огромни.

Експертите са безапелационни, че има доста значим миг, който всички пропущат и това е пилингът. Коафьорът на звездите Кристоф Робин разкрива най-важните неща, които би трябвало да знаете преди да пристъпите към ексфолирането на кожата на главата.

За всички видове коса
Какъвто и да е вашия вид коса, без проблем може да се възползвате от процедурата. Кристоф изяснява, че “ексфолирането на скалпа облекчава сърбежа и дразненето, както и понижава омазняването на корените “. Освен това, “всички страдат от натрупването на артикули, които използваме, тъй като множеството шампоани и балсами съдържат много силикон, който не постоянно се измива. Затова би трябвало да заложите на артикул, който да подкрепи почистването на насъбраните артикули на скалпа на главата “, изяснява той.

Подпомага оформянето на косата
Експертите са безапелационни: колкото по-чиста е нашата коса, толкоз по-податлива е на оформяне по време на сушенето със сешоар. “Скрабът минимизира силиция, насъбран по скалпа и може да удължи свежестта на косата ”, разкрива Кристоф.

Косата ви става по-здрава
Масажът на скалпа подтиква растежа на косата, а това безспорно ще я направи доста по-здрава и блестяща. “Чрез унищожаване на мъртвите кафези на кожата на главата, тя стартира да диша по-добре ”, обяснявазвездният фоафьор.

 hair

Как вярно да ексфолирате скалпа
Нанесете продукта върху мокра коса и се концентрирайте масажа на скалпа – не доста мощно, само че задоволително, с цел да премахнете всички нечистотии. Това ще форсира кръвообращението и ще отстрани остатъците от продукта. Добавете вода, с цел да се сътвори пяна и изплакнете добре с вода. Кристоф предлага да продължите beauty ритуала с маска от корен от коприва, която в допълнение ще заздрави и подхрани косата. Накрая оставете гривата си да изсъхне без да я третирате със сешоар, с цел да избегнете изсушаването.

DIY рецепта скраб
Домашният скраб, който сами сме приготвили директно преди влизането си в банята, е най-хубавото решение. Той е напълно елементарен за изработка. Ето какво ви е нужно:

2 с.л. кафява захар
2 с.л. овесени ядки
2 с.л. еликсир

Смесете всички съставки в една купа и масажирайте върху мокра коса.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР