Шансът за съставяне на кабинет е много по-голям с втория

...
Шансът за съставяне на кабинет е много по-голям с втория
Коментари Харесай

Гюров: Ако се стигне до трети мандат, друг освен ДБ не би могъл да консолидира подкрепа

Шансът за сформиране на кабинет е доста по-голям с втория мандат. Ако се стигне до трети мандат, опцията някой различен, с изключение на " Демократична България ", да консолидира поддръжка, в случай че няма някакви сделки - ми се коства малко евентуална, съобщи пред Нова телевизия ръководителят на ПГ на  „ Продължаваме Промяната ” Андрей Гюров.

„ Ние не тръгваме от имената, а от дилемите и задачите, които си слагаме за ръководството. Въпросът кой ще е министър председател и кои ще са министрите е вторичен, откакто сме провели значимите диалози. Искаме да избегнем срещите „ на мрачно ” на които политиците задоволяват личното си его. Не сме осъждали тъкмо този вид – Надежда Йорданова да одобри мандата. За нас е значимо първо да седнем на масата и да забележим дали има политическа воля да бъде излъчен мощен кабинет, който да може да свърши значими задания за страната. Ако няма такава политическа воля, няма смисъл да приказваме за имена и персони ”, разяснява той вероятната поддръжка за втория мандат, в случай че се даде основна номинация на политик от партньорската групировка „ Демократична България ”.

По думите му Политическа партия е изпратила писма към всички ПГ за да отвори една нова опция за „ държавно управление на вярата ”. „ В последна сметка видяхме, че ГЕРБ се провали. Минаха два месеца. Бяха препоръчани и правени съвещания, само че видяхме, че първата политическа мощ не съумя да консолидира поддръжка. Видяхме, че това не зависи от Политическа партия. Вижда се, че в този парламент няма никаква поддръжка за ръководство с мандат на ГЕРБ ”.

„ Когато излъчим кабинет, в него ще има хора, които ще носят политическа отговорност. Безспорно те са експерти. Кабинетът ще бъде от хора, които са специалисти в своята област, само че ще могат да носят и политическа отговорност. Искаме да дадем късмет в този парламент да се излъчи постоянно държавно управление, без значение от хоризонта на работа, който ще има, тъй като българските жители го заслужават ”, акцентира Гюров.

Според него с втория мандат е доста по-голям шансът да се сформира държавно управление. „ В третия не е ясно кой ще бъде номиниран и какво ще стане ”, уточни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР