Шансът да няма правителство не е никак малък, заяви пред

...
Шансът да няма правителство не е никак малък, заяви пред
Коментари Харесай

Тома Биков: България има нужда от проевропейско управление

Шансът да няма държавно управление не е по никакъв начин дребен, съобщи пред Българска национална телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

„ За мен една от опциите да има държавно управление е " Продължаваме промяната " да имат оптимално дребен брой депутати ", разяснява той. Според него Политическа партия не са в положение да решат нито един проблем на страната.

" Каква тъкмо ще бъде формата на ръководство, в случай че въобще се стигне до такова нещо, ще се реши след изборите - дали съдружно, има разнообразни формати, в които може да се сформира държавно управление и не би трябвало да се изключва нито един от тях ", добави Тома Биков, като акцентира, че при " Продължаваме промяната " няма водачество.

По думите му България има потребност от проевропейско ръководство.

Тома Биков прикани да се направи опит да се преодолее политическата рецесия.

Той разяснява и тематиката с повишението на цените на горивата: " Проблемът е, че има единствено една компания, която купува петрола, дава го на " Лукойл " и след това го продава на повишена цена. И го прави, тъй като е единствено една, ние споделяме за какво да не са 2. Има държавни компании, които могат да го създадат, това усилва конкуренцията. "

Според Биков България би трябвало да влезе в диалози с " Газпром " поради очертаващо се артибражно дело по дълготрайния контракт за доставка на газ.

" Трябва да се търсят благоприятни условия за дълготрайни контракти отвън " Газпром ", а контракта с " Газпром " да можем да го осъществим до края на годината, той по този начин или другояче е подписан и има декларирани количества ", сподели още Тома Биков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР