Шънджън изпревари Ню Йорк като града с най-много милиардери в

...
Шънджън изпревари Ню Йорк като града с най-много милиардери в
Коментари Харесай

Градовете и държавите с най-много милиардери в света

Шънджън изпревари Ню Йорк като града с най-вече милиардери в света, затвърждавайки Китай като дом на супербогатите, съгласно най-новата ранглиста на китайския проучвателен институт Hurun.

В индустриалния хъб в Южен Китай живеят 113 милиардери, в съпоставяне със 110 в Ню Йорк, което го подрежда в топ три на най-предпочитаните от хората със седемцифрени положения градове за живот.

Първите две места се заемат от Пекин (144) и Шанхай (121).

Челната десетка се добавя от Лондон (101), Хонконг (85), Мумбай (72), Хангжоу (68), Сан Франциско (62) и Москва (58).

Китай е „ абсолютният международен водач, когато става въпрос за милиардери, като в страната живеят повече милиардери, в сравнение с в идващите три страни в класацията, взети дружно, " се показва в класацията на Нurun за 2022 година

Общо Китай може да се похвали с 1 133 поданици с персонално положение от над 1 милиарда $, което съставлява една трета от откритите 3 381 милиардери в 69 страни в международен мащаб.

Най-новата ранглиста демонстрира, че разликата със Съединени американски щати, където живеят 716 милиардери, се усилва, до момента в който бързо изкачващата се в подреждането Индия може да се похвали с 215 милиардера.

"Китай изпревари Съединени американски щати по брой на милиардерите през 2016 година Оттогава броят на милиардерите в Съединени американски щати е повишен с една трета, до момента в който този в Китай се е удвоил, " съгласно отчета на основания в Шанхай проучвателен институт Hurun, представен от Nikkei Asia.

Представители на Китай обаче регистрират и едни от най-големите спадове в благосъстоянието. Девет от най-големите намаления на благосъстоянието са точно на китайски жители.

Сред тях е Пони Ма, който оглавява софтуерния колос Tencent Holdings, чието положение понижава с 30% до 52 милиарда $. Богатството на основателя на Alibaba Group Holding Джак Ма също се е свило с една трета до 33 милиарда $.

Колин Хуанг - създател на китайската платформа за електронна търговия Pinduoduo, е най-големят губещ, откакто положението му понижава с 50 милиарда $ до 19 милиарда $.

През предходната година китайското държавно управление предприе регулаторни ограничения, които засегнаха платформите за електронна търговия.

"Китайски милиардери пострадаха съществено през последната година, " споделя Рупърт Хюджуърф, ръководител на Hurun Report. "Платформите за електронна търговия, имотните компании, просветителните компании и производителите на генерични медикаменти бяха наранени най-тежко. "

В Топ 10 на класацията на най-богатите милиардери няма представители на Китай, където доминират американци. Лидер е създателят на Tesla Илон Мъск с персонално положение, оценено на 205 милиарда $, следван от създателя на Amazon Джеф Безос със 188 милиарда $. Индийският предприемач Мукеш Амбани се подрежда на девето място с персонално положение от 103 милиарда $.

Азия способства с 66% от новите лица в тазгодишната ранглиста.

Роман Абрамович беше измежду съветските милиардери, които бяха глобени след съветската инвазия в Украйна. Общото положение на съветските богаташи е намаляло с над 100 милиарда $ от 14 януари, когато е направена класацията, споделят от Hurun.

Сред новите попълнения в класацията в Топ 100 е Уанг Чуанфу, създател на основания в Шънджън автопроизводител BYD.

Нарасналото търсене на хибридни коли и електрически автомобили трансформира BYD във втория максимален производител на коли в Китай през предишния месец, след SAIC Volkswagen.

Уанг, задно с Уанг Тао - основен изпълнителен шеф на производителя на дронове DJI, са измежду 113-те милиардери, които живеят в Шънджън.

Въпреки опасенията по отношение на икономическите последствия от войната в Украйна и продължаващия напън от пандемията от COVID-19, броят на милиардерите се е нараснал със 153, спрямо миналата година, а общото им положение е повишено с 4% до 15.2 трлн. $, показват от Hurun.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР